Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@baden_baden no to zapraszamy tutaj https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Nie mogę wybrać zakupu bo minęło 2 lata od zakupu. I podczas tej reklamacji nie chcę korzystać z rękojmi tylko trzyletniej gwarancji producenta. Opisałem temat poniżej całościowo
Niestety Allegro nie udostępnia możliwości dyskusji moderowanej jeśli minęło 2 lata od zakupu to nie można znaleźć tego zakupu na liście w tym linku który podałeś
@baden_baden Po 2 latach założenie dyskusji nie jest możliwe, o czym informujemy w artykule.
Nie znam tej sprawy, ale trzeba ustalić kto jest gwarantem:
"Gwarantem może być: producent, importer, dystrybutor, sprzedawca.
Uwaga!
Sprzedawca może, ale nie musi być gwarantem. Powinno to być określone w oświadczeniu gwarancyjnym. Jeżeli nie jest, można uznać, że gwarancji udzielił przedsiębiorca, który złożył oświadczenie."
Zakupiłem urządzenie firmy parkside odsprzedającego z Allegro. Bateria od tego urządzenia po pewnym czasie użytkowania przestała poprawnie działać. W związku z tym reklamowałem tą baterię. Sprzedawca przyjął reklamację która została pozytywnie rozpatrzona przez serwis parkside. Ta wymieniona bateria obecnie znowu niepoprawnie działa więc ponownie zwróciłem się do sprzedającego w tym temacie. Sprzedawca odmówił jakichkolwiek działań zasłaniając się dwuletnim okresem rękojmi. Niestety wasz serwis po okresie dwóch lat też już nie umożliwia zgłoszenie problemu z danym zakupem. A jeśli chodzi o firmę parkside to jako gwarant firma daje trzyletnią gwarancję na swoje produkty. Napisałem do sprzedawcy informacje w temacie reklamacji ponownej że nie chcę skorzystać z rękojmi tylko z gwarancji producenta i poinformowałem go że producent ten czyli firma parkside ma trzyletnią gwarancję. Pomimo tego sprzedawca odmówił działania w procesie reklamacji.
Zwróciłem się bezpośrednio do serwisu parkside lecz ten odpisał mi że mam zwrócić się do sprzedającego ponieważ sprzęt parkside który ja kupiłem nie został zakupiony ani w sieci Lidl ani w sieci Kaufland z którą to parkside współpracuje.
Obecnie stan jest taki że według prawa i przepisów i regulaminu gwarancji parkside bateria podlega tejże trzyletniej gwarancji Ale w związku z powyżej opisaną sytuacją dalej jestem z uszkodzoną baterią i nie mogę jej używać.
@baden_baden musisz się dokładnie dopytać, bo wygląda na to, że Parkside dawał tę gwarancję tylko w wybranych sklepach, a nie na wszystkie swoje produkty
Moim zdaniem: Jeżeli Sprzedawca nie napisał wyraźnie, że to On udziela Ci 3 lat gwarancji, to za sprzedany produkt odpowiada do dwóch lat. Wg Twojej wersji, to producent daje 3 lata gwarancji, a to po dwóch latach jest już sprawa pomiędzy Tobą, a firmą Parkside.
W instrukcji obsługi powinienen być nr telefonu do serwisu. Zadzwoń i opisz problem. Przyślą ci albo nową baterię, albo cały produkt.
A i zazwyczaj nie trzeba nic wysyłać.