anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sprzedaż z allegro

papi1999
#9 Pomysłodawca

Pytanie jak chce sprzedawać na allegro zwykłym założyłem firmę i konto ,mam stacjonarny komputer większość spraw robię z tego komputera, i ktoś mi powiedział że nie mogę się zalogować w domu na laptopie i sprawdzać co się dzieje i robić to z domu? Podobno allegro to sprawdza i jest to zabronione?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@papi1999 ten ktoś wprowadzą cię w błąd. Logowanie się z innego urządzenia na swoje konto nie jest zabronione.

Ewentualnym problem może być sytuacja ja na którymś twoim koncie będzie problem regulaminowy. Allegro blokując te konto może zablokować wszystkie powiązane konta.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Możesz. Jednak upewnij się, że nikt z domowników, Znajomych korzystających z neta itp. nie ma kłopotów  Allegro. Jak wyłapią jakieś powiązanie to nie ważne czy znasz czy nie znasz i tak masz pozamiatane...  Tu ludziom  blokowali firmy, bo pracownik na firmowym necie zalogował się na prywatne konto i coś tam nawywijał itp... Albo blokowali męża  konto 8 lat od rozwodu (nie widzieli sie w tym czasie) i żonka coś nabroiła. Takich historii to forum widziało sporo.... Oczywiście niektórzy je ubarwiają ale raczej nie na taką skalę...

papi1999
#9 Pomysłodawca

dziękuje za odpowiedz , pytam bo chce sprawdzić takiego cwaniak , z komputera drugiego zakłada konta fejkowe zamawia towar daje sobie super opisy ( chce bardzo szybko zdobyć super sprzedawcę ma mocne parcie na to) zaufanym znajomym każę zamawiać i wystawia sobie oceny ,tylko nieraz za szybko i allegro nie bierze tego pod uwagę ale na zielono świeci.Kasa wraca ,paragony wracają a towar że z palet to nie do policzenia.Biznes na allegro się kręci.No i te podejrzane licytacje,wygląda to tak jak 30 lat temu za kawą w sklepie się stało, a towar jest jaki jest. Nadmienię tylko że osoba która otworzyła firmę nigdy nic wspólnego z allegro i sprzedażą nie miała.Pozdrawiam

oznacz moderatorów