Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, otóż niedawno zakupiłem konsole PS5 fat od sprzedającego z allegro lokalnie, w ogłoszeniu było że konsola sprzedawana w raz z grą spider Man 2 w formie kodu, kiedy konsola przyszła okazało się że owy kod został wykorzystany i w grę nie da się zagrać, w zapytaniu do sprzedawcy oco chodzi napisał że kod wykorzystał (nie dał informacji w ogłoszeniu ani na początku w wiadomościach prywatnych a dopiero gdy zapytałem się czemu kod nie działa). Co mogę w takim wypadku zrobić?. Mogę się rządać zwrotu kosztu gry?
@Client:105627017 Złóż reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową i w tej reklamacji określ swoje oczekiwania co do sposobu jej rozwiązania.
Możesz to zrobić poprzez dyskusję - w szczegółach zamówienia kliknij na dole zgłoś problem z zamówieniem.
Będę musiał odsyłać sprzedającemu konsole?
@Client:105627017 W teorii sprzedający może wymagać odesłania całego zakupu w celu rozpatrzenia reklamacji ale może też ją rozpatrzyć bez odsyłania.
Złóż reklamację a w razie problemów pisz tutaj - podpowiemy.
Zrobiłem wraz z partnerką tak jak proponowano i:
I Finalnie stwierdził żebym wycofał zgłoszenie i że ma zamiaru mi nic zwracać, w opisie problemu napisałem że oczekuje zwrotu części kosztów za grę w którą nie mogę zagrać a kupiłem konsole też z myślą o tej grze. Generalnie to sprzedający napisał odpowiedź w mocno pretensjonalny sposób i nie wiem co robić, czy dyskutować z nim dalej czy poczekać na możliwość poproszenia allegro o pomoc ?
Poproś o pomoc Allegro.
Poprosiłem o pomoc allegro, ci kazali wydać decyzje reklamacyjną sprzedającemu. Sprzedający ją wydał uznając że nic mi nie zwróci. Odpowiedziałem na jego decyzje wyjaśniając jego każdy argument. Do rozmowy ponownie dołączyłem dowody na niezgodność produktu z opisem, to że kod na grę jest wykorzystany i oraz wiadomości sprzedającego w których przyznał że kod wykorzystał. Dalej prosić allegro o pomoc ?