anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający dołączył do zestawu grę w która nie da się zagrać.

Client:105627017
#8 Zapaleniec#

Witam, otóż niedawno zakupiłem konsole PS5 fat od sprzedającego z allegro lokalnie, w ogłoszeniu było że konsola sprzedawana w raz z grą spider Man 2 w formie kodu, kiedy konsola przyszła okazało się że owy kod został wykorzystany i w grę nie da się zagrać, w zapytaniu do sprzedawcy oco chodzi napisał że kod wykorzystał (nie dał informacji w ogłoszeniu ani na początku w wiadomościach prywatnych a dopiero gdy zapytałem się czemu kod nie działa). Co mogę w takim wypadku zrobić?. Mogę się rządać zwrotu kosztu gry?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:105627017 Złóż reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową i w tej reklamacji określ swoje oczekiwania co do sposobu jej rozwiązania.

Możesz to zrobić poprzez dyskusję - w szczegółach zamówienia kliknij na dole zgłoś problem z zamówieniem.

oznacz moderatorów

Client:105627017
#8 Zapaleniec#

Będę musiał odsyłać sprzedającemu konsole?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:105627017 W teorii sprzedający może wymagać odesłania całego zakupu w celu rozpatrzenia reklamacji ale może też ją rozpatrzyć bez odsyłania.
Złóż reklamację a w razie problemów pisz tutaj - podpowiemy.

oznacz moderatorów

adrian_m21
#7 Wielbiciel#

Zrobiłem wraz z partnerką tak jak proponowano i:

• Sprzedający uznał że pierwszy raz miał grę w formie cyfrowej i nie wiedział jak to działa,
  • Że została dodana do zestawu jako gratis (nie było o tym wspomniane w opisie że to gratis),
  • Że kupiłem konsole w opłacalnej cenie (w cenie poniżej nówki sztuki bo była używana)

I Finalnie stwierdził żebym wycofał zgłoszenie i że ma zamiaru mi nic zwracać, w opisie problemu napisałem że oczekuje zwrotu części kosztów za grę w którą nie mogę zagrać a kupiłem konsole też z myślą o tej grze. Generalnie to sprzedający napisał odpowiedź w mocno pretensjonalny sposób i nie wiem co robić, czy dyskutować z nim dalej czy poczekać na możliwość poproszenia allegro o pomoc ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Poproś o pomoc Allegro.

oznacz moderatorów