Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający nie wysłał towaru w określonym czasie. Nie odpowiadał na sms-y, wiadomości . W spór włączyło się allegro. Poprosiłam o zwrot pieniędzy. Po 11 dniach od zapłacenia za towar sprzedawca nadał numer paczki😂. Nie chcę już tej rzeczy bo kupiłam to samo w innym sklepie.
Nie odbieraj.
@asiamarta1 w takiej sytuacji możesz nie odbierać tej przesyłki, wróci do sprzedającego.
A co ze zwrotem pieniędzy?
@asiamarta1 Jeżeli dyskusja jest z powodu nie dotrzymania terminu wysyłki i w niej rezygnujesz z zakupu a sprzedający mimo tego wysyła to nie odbieraj a sprzedający ma obowiązek zwrotu środków!
@asiamarta1 poczekaj proszę na naszą wypowiedź w dyskusji.
Prawidłowo odstąpiłaś od umowy bez podania przyczyny, dlatego sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę.
Inpost którym została paczka nadana wrzucił ją do multiskrytki. Co mam zrobić s takiej sytuacji? Drugą z paczek chcę odebrać.
@asiamarta1 wyjmij wszystkie a potem na ekranie kliknij mam uwagi do paczki i włóż ją ponownie do skrytki, wróci do sprzedawcy, chyba że masz możliwość kliknięcia zwrot to dostaniesz kod do zwrotu 🙂
@la_nika ta sytuacja nic nie znaczy
jakim prawem kupujący może nie odbierać towaru?
z tekstu @asiamarta1 nie wynika czy kupujący odstąpił od umowy
czy allegro pisze sobie nowe przepisy tylko dla siebie?
Kupujący może nie odbierać towary tylko i wyłączNIE wtedy gdy wcześniej w sposób
jednoznaczny odstąpił od umowy
Czy takie zdarzenie miało miejsce?
Odstąpiłam od umowy
👍
@RED napisał(a):
jakim prawem kupujący może nie odbierać towaru?
A takim prawem, że z powodu drastycznej zwłoki w wysyłce towaru kupujący założył dyskusję w trakcie której odstąpił od umowy żądając zwrotu pieniędzy. Skoro sprzedawca olał żądanie zwrotu pieniędzy i zamiast tego wysłał towar, to niech sobie teraz ponosi koszty wysyłki i zwrotu, sam sobie winien.