Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam kosiarkę od firmy EXTREMO, brakowało kilka części zgłosiłam reklamację, ale po dwoch dniach jednak zdecydowałam się na zwrot - zgłosiłam zwrot i wygnerowalam etykietę na podstawie której odesłałam zakupiony towar. Sprzedający w międzyczasie zrealizował reklamację udając że nie widzi zwrotu. Odesłał mi kosiarkę z częściami i teraz nie chce przyjąc zwrotu bo twierdzi, że termin minął. Do tego jest bardzo niegrzeczny i nic sobie nie robi z całej sytuacji. Prośba o pomoc allegro, nic nie daje - tam ktoś wogóle to analizuje? Czy jest ktoś może mi pomóc w całej sytuacji.
Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę jak z tego wybrnąć?
Zwrot to tylko czynność - fizyczne odesłanie towaru.
Ważny jest powód tego zwrotu - odstąpienie od umowy (potocznie zwane 'zwrotem') lub reklamacja.
Co zaznaczyłaś w formularzu zwrotu?
teraz rozumiem mój błąd powinnam zaznaczyć odstąpienie od umowy, czyli nie przyjmą mi zwrotu? a ja zaznaczyłam brakujący element....
Kosiarka z uzupełnionymi częściami dotarła do mnie 29.07.2025 czy termin 14 dni nie biegnie na nowo od tego dnia?
@monika73_73 nie
@monika73_73 Odstępuje się od umowy wtedy kiedy towar jest pełnowartościowy.
Jeśli cokolwiek jest nie tak to należy zgłaszać reklamację.
Ewentualnie - w takiej sytuacji jak Twoja możesz zgłosić zwrot w przypadku kiedy towar jest nie do końca ok ale tylko i wyłącznie po wcześniejszym kontakcie ze sprzedającym, tak aby był on świadomy problemu.
Cześć, @monika73_73. Sprawdziłam zamówienie i widzę, że w formularzu zwrotu wybrałaś jako przyczynę reklamacja: brakujący element - nie jest to równoznaczne z odstąpieniem od umowy i zwrotem produktu.
Reklamacja była również zgłoszona w dyskusji ze sprzedającym, gdzie prosił o odesłanie kosiarki w celu rozpatrzenia reklamacji. Z dyskusji wynika, że sprzedający rozpatrzył reklamację i odesłał towar.
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia, teraz widzę swój błąd, kosztowna nauczka 😞
@Sa_nova i to pokazuje jak namieszaliście pakując do zwrotu reklamacje i odstąpienie gdzie formularz jest ważny tylko 14 dni, klienci myślą że mają 14 dni na reklamację 🙂
Rozwiązanie wywalić ze zwrotu 14 dniowego reklamację !!!