Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wylicytowałem dziś Słuchawki za 1/10 ceny rynkowej, opłaciłem zamówienie. Po czym sprzedający informuje mnie że to jakieś nieporozumienie, cena jest śmieszna i nie wyśle przedmiotu.
Stąd moje pytanie;
Jakie mam szanse na wygranie tej batalii i otrzymanie przedmiotu?
Ewentualnie czy jest tu ktoś kto zetknął się z czymś podobnym? A jeśli tak to jak potoczyła się sprawa?
@StalkerShoty Została zawarta prawnie wiążąca umowa, więc sprzedający ma obowiązek wysłać słuchawki. Allegro to nie zabawa, więc niech Ci nie pisze o jakimś nieporozumieniu. Szanse na wygranie batalii masz spore, ale tylko na drodze sądowej, bo Allegro Ci nie pomoże. Zmusi jedynie sprzedającego do zwrotu wpłaty. Spróbuj na początek otworzyć spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Jeśli to była licytacja to sprzedawca nie może mówić o pomyłce w cenie przy wystawianiu. Masz prawo domagać się wygranej licytacji a sprzedawca wystawiając w licytacji musi liczyć się z tym że cena końcowa może być poniżej jego oczekiwań.
Mam obecnie taką samą sytuację. Pani nie chce wysłać mi przedmiotu, który wylicytowałam. Ja nawet chętnie bym dopłaciła jeżeli to kwestia zbyt niskiej ceny ale ona twierdzi, że nie chce w ogóle sprzedawać. Jak skończyła się Twoja sprawa?
@Ametystcat Jak sprzedająca zwróci Ci pieniądze to Allegro nie będzie interweniowało. Pozostaje Ci tylko sąd.