anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie chce wyslać towaru

wlodiboss111
#8 Zapaleniec#

Witam , co mogę zrobic jesli zakupilem przedmiot przez kup teraz , zaplacilem ale sprzedajacy uchyla sie od wyslania towaru twierdząc ze go nie ma , natomiast na aukcji napisane bylo ze drukarki są na stanie , byly dostepne dwie sztuki plus fakt ze wisialy na jego stronie jeszcze dodatkowe aukcje z tym samym towarem. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

Najlepiej zażądać natychmiastowego zwrotu wpłaty w Dyskusji na Allegro - będzie miał 24 godziny na odpowiedź, a gdy to nie nastąpi, do dyskusji włączy się pracownik Allegro, który Ci pomoże. W dyskusji możesz też poprosić pracownika o pomoc gdy sprzedawca odpowie, ale nie będzie chciał wysłać towaru i zwrócić wpłaty.

Dyskusję na Allegro otworzysz tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/problemy-transakcyjne/jak-rozpoczac-dyskusje-i-wyjasnic-prob...

oznacz moderatorów

wlodiboss111
#8 Zapaleniec#

Bardzo dziękuje za odpowiedz. Sprawa wygląda tak ze on wydał zlecenie zwrotu pieniedzy ale mi zalezy na drukarce .  Chce zeby ją wyslał i niewiem jak mozna go do tego zmusić. Wiem ze są dostepne bo miał dwa ogloszenia w momencie kiedy ja kupowałem i wiem ze byly dostępne ale on zeby sie wycofać twierdzi ze towar wyprzedany. Koles ma sklep wiec to jest zagrywka .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Odpowiem krótko - nie zmusisz go.

oznacz moderatorów

hiphopshoppl
#12 Orędownik#

Hah Ja chce i ch...
Takich to ja dodaje do listy VIP i Ty może na taką listę trafiłeś.
Jak czegoś nie ma to nie ma, sprzedawcy często mają swoje sklepy i tam też sprzedają towar. Może mu się aukcje nie zaktualizowały.

Ech ci roszczeniowcy. 

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Jest jeszcze taka opcja, że ktoś nieogarnięty wrzucał albo ktoś nieogarnięty ci odpisuje,
bo bywa tak, że przesyłka już wyszła, albo jest na stanie ale nowy pracownik nie ogarnia 🙂

No ale, zrób tak jak pisze @xyz96, zawsze będzie pewność 😛
<daje jabłuszko 🍎 na pocieszenie> 🤗

oznacz moderatorów

Romek_28
#8 Zapaleniec#

Ja na Twoim miejscu poczekałbym na towar, czasami tak się zdarza, że akurat zabraknie. Ja już tak miałem. A następnym razem jak Ci bardzo zależy na produkcie, to kupuj za pobraniem, wtedy sprzedawcy nie zwlekają z wysyłką bo im zależy na kasie.

oznacz moderatorów

wlodiboss111
#8 Zapaleniec#

Czegoś nie zrozumiałeś? Sprzedający poleciał w kulki   wystawia przedmiot aktualizuje jest dostępny cały czas  obniża cene ja go zakupuje i nagle co towar znikł  w momencie kup teraz? Wszystkie aukcje pozdejmowane ? Biedny sprzedający i widocznie tacy sprzedający jak i Ty rowniez są na czarnej liscie . Pozdrawiam serdecznie 

oznacz moderatorów

hiphopshoppl
#12 Orędownik#

Ale nie chce Ci wysłać to nie chce i nic z tym nie zrobisz. Zgłoś dyskusję do allegro i oni zweryfikują czy ma go faktycznie czy tylko wirtualnie. Tak czy siak nie zmusisz go żeby Ci coś wysłał.

oznacz moderatorów