anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie podjął dyskusji, czy nadal trzeba czekać 14 dni?

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

Sprzedający nie podjął dyskusji w ciągu 24 godzin. Czy nadal trzeba czekać 14 dni na rozwiązanie/nierozwiązanie dyskusji? Jeśli tak, po co w takim razie okres 24 godzin na podjęcie dyskusji, skoro nie zmienia dalszego toku postępowania?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Po 24 godzinach możesz poprosić o Pomoc Allegro. po 14 dniach jeśli sprzedawca nie odpowie na reklamację to jest ona z automatu przyjęta. Po tym okresie również możesz ubiegać się o Allegro Protect.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

To wiem. Ale nie rozumiem w takim razie po co jest 24 godzinny okres na podjęcie dyskusji. Obojętnie czy sprzedawca podejmie dyskusję czy nie, nadal jest okres 14 dni na dalszy tok.
Według mnie po 24 godzinach bez podjęcia dyskusji sprawa powinna zostać nierozwiązana.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Ludzie wyjeżdżają na urlop, trafiają do szpitala, mają nagłą sytuację w rodzinie... rożne przypadki chodzą po ludziach. Dyskusja jest w głównej mierze rozpoczęciem procedury reklamacyjnej i czas na jej rozpatrzenie według prawa to 14 dni. A tak z ciekawości to z czym Tobie się tak śpieszy?

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Na żadną wiadomość przesłaną do sprzedawcy przed wysyłką nie dostałem odpowiedzi, choć 3 z nich przeczytane. Wysyłka dopiero po 10 dniach. Dostałem inny przedmiot niż zamawiałem, i to taki, który sprzedający wciąż oferuje w innym ogłoszeniu. Sprzedający loguje się codziennie.

Jeśli ktoś ewidentnie mnie ignoruje, to mi się śpieszy.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

"Na żadną wiadomość przesłaną do sprzedawcy przed wysyłką nie dostałem odpowiedzi, choć 3 z nich przeczytane. " - na tym etapie trzeba było się zastanowić czy na pewno chcesz kupować coś od takiego sprzedawcy. Teraz zostaje czekać.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Przed wysyłką, nie przed zakupem.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

a to chińczyk zapewne?

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Nie, nasz rodak z długą historią na Allegro.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Jedynie co jeszcze możesz zrobić to zadzwonić jeśli jest podany jakiś numer kontaktowy.

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Nie, skoro mam od tego narzędzie to z tego korzystam. Chcę, aby tym torem toczyła się...dyskusja. Dzięki.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Powtórzę się : pozostaje czekać.

oznacz moderatorów