Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sprzedający nie podjął dyskusji w ciągu 24 godzin. Czy nadal trzeba czekać 14 dni na rozwiązanie/nierozwiązanie dyskusji? Jeśli tak, po co w takim razie okres 24 godzin na podjęcie dyskusji, skoro nie zmienia dalszego toku postępowania?
Po 24 godzinach możesz poprosić o Pomoc Allegro. po 14 dniach jeśli sprzedawca nie odpowie na reklamację to jest ona z automatu przyjęta. Po tym okresie również możesz ubiegać się o Allegro Protect.
To wiem. Ale nie rozumiem w takim razie po co jest 24 godzinny okres na podjęcie dyskusji. Obojętnie czy sprzedawca podejmie dyskusję czy nie, nadal jest okres 14 dni na dalszy tok.
Według mnie po 24 godzinach bez podjęcia dyskusji sprawa powinna zostać nierozwiązana.
Ludzie wyjeżdżają na urlop, trafiają do szpitala, mają nagłą sytuację w rodzinie... rożne przypadki chodzą po ludziach. Dyskusja jest w głównej mierze rozpoczęciem procedury reklamacyjnej i czas na jej rozpatrzenie według prawa to 14 dni. A tak z ciekawości to z czym Tobie się tak śpieszy?
Na żadną wiadomość przesłaną do sprzedawcy przed wysyłką nie dostałem odpowiedzi, choć 3 z nich przeczytane. Wysyłka dopiero po 10 dniach. Dostałem inny przedmiot niż zamawiałem, i to taki, który sprzedający wciąż oferuje w innym ogłoszeniu. Sprzedający loguje się codziennie.
Jeśli ktoś ewidentnie mnie ignoruje, to mi się śpieszy.
"Na żadną wiadomość przesłaną do sprzedawcy przed wysyłką nie dostałem odpowiedzi, choć 3 z nich przeczytane. " - na tym etapie trzeba było się zastanowić czy na pewno chcesz kupować coś od takiego sprzedawcy. Teraz zostaje czekać.
Przed wysyłką, nie przed zakupem.
a to chińczyk zapewne?
Nie, nasz rodak z długą historią na Allegro.
Jedynie co jeszcze możesz zrobić to zadzwonić jeśli jest podany jakiś numer kontaktowy.
Nie, skoro mam od tego narzędzie to z tego korzystam. Chcę, aby tym torem toczyła się...dyskusja. Dzięki.
Powtórzę się : pozostaje czekać.