Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Gdzie mogę zgłosić to że sprzedawca wystawia przedmiot i nie ma zamiaru go wydać? Sytuacja powtórzyła się już 3 razy. Po tym ja allegro zwróciło mi pieniądze czuję się nękany przez sprzedającego.
@StalkerShoty Cześć. Czy mogę Cię prosić o numery tych trzech zamówień od sprzedającego?
Tylko jedno zmówienie było ode mnie, była to licytacja natomiast sprzedający sam przyznał w dyskusji że pozostałym kupującym też nie wysłał przedmiotu.
@StalkerShoty Rozumiem, jednak mimo wszystko, abym mogła odnaleźć sprawę potrzebuję jakiegoś namiaru na tę licytację.
Czy sprzedający wysłał do Ciebie więcej wiadomości?
ko_alka🥀 może podsunę myśl jaka mi przyszła .
Na stronie oferty można umieścić informację ,, Sprzedawca nie zrelizował ...... ofert ,, , mam na mysli nie zrealizowane z winy sprzedawcy , po przekroczeniu % pewnej granicy w stosunku do całości zamówień informacja podświetlasię na czerwono .
Ja rozumiem ,że czasem podkreślam CZASEM może się coś przytrafić .... ale z wątków na Gadane wnioskuję ,że proceder nabiera rozpędu .
@mdrogeria Sprzedający oczywiście powinien wysłać wylicytowany przedmiot, jednak jako serwis nie mamy uprawnień, które zmuszą sprzedającego do wysyłki towaru. Jeśli sprzedający rzeczywiście uskutecznia taką praktykę "sprzedaży", możemy to zweryfikować i podjąć odpowiednie działania (wysłanie ostrzeżenie, założenia ograniczeń na koncie).
działania owszem , ale kolejni klienci dalej nic nie wiedzą , a taka informacja na stronie oferty mogłaby mieć znaczący wpływ na decyzję kupującego i idalej idąc mniej problemowych transakcji .
StalkerShoty tak , przyznaje Ci rację allegro powinno coś z tym zrobić , aktualnie jeśli nastąpił zwrot środków poza właściwa oceną sprzedawcy pozostaje tylko powództwo cywilne , nękanie klientów po wystwieniu odpowiedzniej oceny sprzedawcy to drugi temat .
Dla Ciebi na razie tylko jedna rada , przed zakupem zapoznaj się z ocenami sprzedawcy , szczególnie tymi z czerwoną łapką .