Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W listopadzie 2021 dokonałem dwóch zakupów w firmie [edycja]. Pierwszy zakup dotyczył zakup dotyczył zakupu żaróewk led mocy 10 wat, drugi zakup po prawie tygodniu o mocy 12 wat. pierwsze 10 watowe zepsuły się po niecałym miesiącu, sprzedawca odrzucił reklamację i z ochrony kupujących dostałem zwrot za te żarówki, teraz wysiadły 12 watowe a sprzedawca obraża mnie mówiąc że jestem oszustem że chcę wyłudzić podwójnie kasę... żarówki 10 wat to historia leżąca już dawno w koszu i z ochrony kupujących dostałem zwrot, a teraz chcę odzyskać pieniądze które zapłaciłem za 20 żarówek 12 watowych, które przestały świecić po trzech miesiącach... CO MAM ZROBIĆ???
Składasz reklamację z tytułu rękojmi na początek, napisz do sprzedajacego, możesz nawet przez otwarcie dyskusji, skoro taki jest z nim problem: https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Jak dla mnie, kolejnym krokiem po złożeniu reklamacji, powinno być odesłanie reklamowanych żarówek z dowodem zakupu ? Bo jak ma sprzedający na odległość je sprawdzić ? Tak piszę, bo wpis sugeruje, źe te pierwsze nie były odsyłane ....oczywiście jak sprzedający nie chce odesłania to fajnie, ale to rzadkie ...
@solidarnosc01 Zrób to samo, co przy pierwszym zakupie. Możesz otworzyć spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poprosić o pomoc pracownika Allegro przy reklamacji, możesz też złożyć nowy wniosek do POK, o ile sprzedawca nie wymieni towaru i nie odda pieniędzy.
Przepraszam, ale przeczytałem jeszcze raz wpis i czegoś tutaj nie rozumiem ....sprzedawca odrzucił reklamację (na jakiej podstawie, jakie byly argumenty ?) - a następnie jakby Allegro ją jednak przyjęło i oddało kasę ? Szok dla mnie .... a te źródła światła LED wysyłane byly do Allegro ? Bo jeśli nie, to już nie rozumiem ...
A czy przypadkiem potem Allegro nie żądało tej kasy od sprzedawcy ? Jeśli tak, to było to działanie na jego szkodę !!
Nigdy nie reklamowałam jeszcze źródeł światła LED, kilka lat temu raz czy dwa w sklepie internetowym, świetlówki kompaktowe, to wtedy odesłałem na swój koszt, reklamację przyjęto i dostałem nowe ...
A tutaj zaczynam nie rozumieć tego podejścia Allegro ☹️
PRZYTOCZĘ OSTATNIĄ DYSKUSJĘ. KWOTA 119,80 NIE JEST DO ROZWAŻAŃ SĄDÓW... ALE JEST TO SYGNAŁ DO TEGO BY SIĘ POŻEGNAĆ Z ALLEGRO 😞
A OTO DYSKUSJA;
Allegro po wnikliwym rozpatrzeniu (dobrze że wpadłem na to że z Allegro można porozmawiać za pomocą Facebook), przyznało mi środki z POK. Nigdy więcej nie kupię nic w LED-LUX.
W między czasie dokonałem zakupu led żarówek u innego sprzedawcy (przecież o ciemku nie będę pracował) i te żarówki ani się nie przegrzewają, ani nie mrygają, ani nie robią się coraz słabsze w świeceniu... NIGDY WIĘCEJ LED-LUX.
Społeczności Allegro bardzo dziękuję za pomoc.