Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający odwołał licytację o ostatniej chwili z istniejącymi ofertami kupna, czy to zgodne z regulaminem ? W dodatku natychmiast po zamknięciu wystawił na kup teraz za dużo wyższą kwotę ! Czy można tak pogrywać z kupującymi którzy licytowali w tej aukcji? Nie wiem teraz czy moja oferta była najwyższa bo licytacja nie ma historii . @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Proszę o pomoc .
W tytule i pierwszym zdaniu powinno być "w" zamiast "o" - sprostowanie literówki.
Teoretycznie i technicznie może, ale ta sytuacja (wg. tego co piszesz) nie wygląda na taką, że podchodzi pod możliwości odwołania.
Zgłosiłem to do allegro ale po długim wekendzie to pewnie trochę poczekam na jakąś odpowiedź od nich .
Pewnie dostał ofertę na Kup Teraz
Widocznie bardzo mu się nie podobała cena jaka przed samym finałem była w tej licytacji ,chciał uniknąć straty i anulował oferty ale regulamin mówi że anulować można tylko w szczególnych przypadkach np.kradzieży czy zniszczenia ale na to to trzeba mieć dowody a jak ktoś od razu wystawia ten samą rzecz ponownie z wyższą ceną to ewidentnie wygląda na łamanie zasad .
@cookie000 Teoretycznie to sprzedający mógłby dosłownie każde odwołanie podpiąć pod "licytujący nie budzi zaufania", bo ten punkt jest absurdalny i nie powinien mieć miejsca (przynajmniej w takiej formie).
Była to opcja na usuwanie kont z listkiem, a przede wszystkim na zbyt czerwonych oferentów i bez rejestracji.
Niech mnie ktoś poprawi, ale czy sprzedający widzi jeszcze pełne nazwy konta licytującego w trakcie licytacji na allegro zwykłym ?
Nie wiem czemu znikły dodane przez zemnie zdjęcia wrzucam jeszcze raz.
@A1-CAT Zdjęcia nie są widoczne, bo zawierają dane Sprzedającego. Natomiast kwestię samego odwołania tej licytacji jeszcze wyjaśniam, dlatego poproszę Cię o ciepliwość. Wrócę tutaj z informacjami, gdy tylko otrzymam więcej szczegółów.
Rozumiem, będę czekał. Pozdrawiam
@A1-CAT Najmocniej przepraszam, że tak długo to trwało, ale dopiero teraz dostałam odpowiedź w Twojej sprawie, więc tak jak obiecałam wracam z informacjami. Co do zasady, Sprzedający może odwołać ofertę w trwającej licytacji, tylko gdy:
-przedmiot został skradziony lub zniszczony,
-otrzymał od Kupującego taką prośbę,
-licytujący nie budzi zaufania Sprzedającego.
Jeżeli Sprzedający odwołuje licytację, bo chce wystawić produkt za wyższą cenę i odwołuje licytację, to w tym momencie wygrywa osoba, która zaproponowała największą kwotę. Odwołanie licytacji z z takiego powodu i wystawienie oferty Kup Teraz nie jest zgodne z naszym regulaminem, dlatego skontakowaliśmy się już ze Sprzedającym w tej sprawie.
Ciekawe co z tego wyjdzie, serio... ciekawa jestem 🙂
Jeszcze małe ale: w regulaminie pisze że "licytujący nie budzi zaufania sprzedającego", zatem zadam pytanie: sprzedający widzi PEŁNE NICKI licytujących czy są one zawsze ZAGWIAZDKOWANE, także dla SPRZEDAJĄCEGO?
Jeśli są zagwiazdkowane i sprzedający nie widzi nicków licytujących to skąd może mieć obawy co do licytującego gdy... nie widzi z kim ma do czynienia i nie może go sprawdzić...
lub...
jeśli WIDZI pełne nazwy licytujących to ... pewnie mógł się ugadać co do wyższej ceny (na boku)...
W tym przypadku, gdyby tak było... produkt powinien zniknąć dosłownie chwilę po wystawieniu z opcją KupTeraz i powinien chwycić go NICK który brał udział w licytacji.
Jak było?
Oferta trwa dalej jak by nic się nie stało , to jest jej nr.11379700046
Minęło kilka dni wiec skoro nikt na tym portalu z tym nic nie zrobił to już nie zrobi ,taki to serwis.
Jak w filmie Miś " Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi".
Jak widać po trwającej ofercie produkt nie został skradziony ani zniszczony a licytujących było kilkunastu . Odpowiedź typu skontaktowaliśmy się już ze sprzedawcą po kilku dniach i łamaniu regulaminu przez sprzedawcę , gzie mógłby ten produkt już sprzedać kilkukrotnie świadczy o nie udolności tego serwisu i zbyt zawiłym regulaminie . Naruszenie zasad było zgłoszone natychmiast i aukcja powinna być zdjęta a następnie powinien być kontakt ze sprzedającym.
Jak widać regulamin nie ma tu żadnego znaczenia a wszystko zależy od "widzi misie "osoby zajmującej się danym przypadkiem .
Gratulacje ,48 godzin od zgłoszenia i jedyne czego się dowiedziałem w tym miejscu to to że nie mogę dodawać zdjęć z loginem sprzedawcy . BRAWO WY 👍 Tak trzymać . I jeszcze ta ankieta za każdym razem . Żegnam
zadam ci krótkie pytanie i szczerze odpowiedz na nie.
Postaw sie w roli sprzedającego co ty byś zrobił jak byś wystawił przedmiot i cena licytacji jest zbyt niska a myślałeś że bedzie dużo wyższa oddasz za darmo produkt czy odwołasz licytujących i wystawisz z ceną jaka ci pasuje na kup teraz ???
Odpowiadam Ci szczerze , Allegro to nie piaskownica w przedszkolu i jeśli wystawiasz licytację bez ceny minimalnej to wiesz co robisz i akceptujesz regulamin tego serwisu więc jeśli zostały złożone oferty kupna to jesteś zobowiązany do wydania przedmiotu za najwyższą złożoną ofertę. Jeśli tego nie zrobisz to sprawa może skończyć się w sądzie . Natomiast aukcja odbywała się na Allegro i to ten serwis w pierwszej kolejności powinien się do tego ustosunkować i dlatego zadałem te pytanie w tym miejscu . Co ja bym osobiście zrobił na miejscu sprzedającego nie ma tu żadnego znaczenia . Liczy się prawo i regulamin. I jeszcze jedna sprawa skoro sprzedawca odwołał licytację z istniejącymi ofertami i wystawił na kup teraz to wyobraź sobie , że kupujesz ten przedmiot i płacisz a sprzedawca zwraca Ci środki i wystawia go ponownie w dużo wyższej cenie . Jak byś się poczuł bo dla mnie to jest to samo . Mimo wszystko dzięki za wiadomość i za podjęcie tematu bo jak sam widzisz temat ciężki a pomocy od serwisu brak pewnie sami nie wiedzą jak to rozwiązać . Pozdrawiam
No i sprawa "pozamiatana"...
"licytujący nie budzi zaufania Sprzedającego" - nigdzie nie jest określony sposób zaufania. Powodem może być nawet "nick" kupującego - Allegro tego nie określa. I to może być powód.
Po prostu - nicki kupujących nie budziły zaufania sprzedającego - zgodnie z regulaminem Allegro to jest wystarczający powód. Kwestia zaufania - to oczywiście indywidualna i prywatna sprawa ....