Sprzedajacy zmienia cene po zakupie i anuluje transakcje. Otworzony spor i allegro zamyka i zwraca pieniadze. Jasno i wyraznie nie wyrazilem chceci na zwrot tylko otrzymanie produktu.
Pani z allegro powiedziala se blokuje zwrot a za kilka godz zwrot przychodzi i zamykaja spor.
Wedlug mnie nie jest to ochrona kupujacego. Wplywa to niekorzystnie na allegro jak i firme w tym przypadku produktu.
Sprawe trzeba zglosic na policje bo jest to oszustwo
@robertmiel rozumiem, że sprawa dotyczy zamówienia z wczoraj? Sprzedający może powołać się na błąd w cenie i zlecić zwrot pieniędzy za zamówienie. Jeśli chodzi o wysyłkę towaru w zaniżonej cenie, to możesz skierować sprawę do sądu i tam domagać się realizacji umowy.
Kwestię rozmowy z doradczynią, skierowałam do weryfikacji przez nasz dział jakości obsługi.
Przykro mi to stwierdzic ale to nie jest blad , tylko celowe dzialanie.
Przed chwila rowniez taka sama sytuacja miala miejsce.
Oczywiscie sprawe zglosze do odpowiednich organow
@robertmiel odsłuchaliśmy rozmowę i nie potwierdziliśmy informacji o zablokowaniu zwrotu. Doradczyni podczas rozmowy poinformowała Cię o tym, że zwrot nie jest jeszcze zrealizowany oraz zaproponowała, że założy dyskusję z prośbą do sprzedawcy o wysyłkę produktu. Doradczyni ze swojej strony, zrobiła wszystko co mogła, aby pomóc rozwiązać problem.
W kwestii czy jest to celowe działanie, czy błąd w cenie - nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. W takiej sytucji mogę jedynie zasugerować, zgłoszenie się do odpowiednich organów.
@robertmiel daj znać proszę jaki będzie efekt tego zgłoszenia. dobrze?
Wiesz, ostatnio były podwyżki kosztów Smart. Może po prostu sprzedawca zobaczył, że wychodzi na tym na minus? Może powołać się na błąd w cenie. Za ile kupiłeś i na ile zmienił później? Co to było?
Trzeba też być człowiekiem - sprzedawca to osoba fizyczna, też popełnia błędy. Nie wiem czy jest sens żerować na jego pomyłce.
Osoba prowadzi dzialalnosc gospodarcza
@robertmiel "Sprawe trzeba zglosic na policje bo jest to oszustwo"
Oszustwo ma ściśle określoną definicję - tu nie została ona spełniona. To nie jest żadne oszustwo.
Masz prawo domagać się wydania towaru ale to już tylko na drodze sądowej bo tylko sąd ma kompetencje aby zmusić do tego sprzedającego.
Allegro nie ma prawa wymuszać na sprzedającym realizację transakcji.