Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co robić w sytuacji gdy sprzedający złożył pozew do sądu z powodu mojej odmowy w usunięciu mojej opinii i wystawionej oceny, bardziej ze napisałam tylko ze nie polecam z powodu ze przesyłka musiała być nadana w ciągu 3 dni roboczych a po 3 dniach ona nawet nie była przekazana do kurieru .
Czym to grozi ? i co poradzicie w tej sytuacji?
Na samym początku radzę wyśmiać groźby sprzedającego, a zaraz potem przestać się nim martwić.
Złożył czy pisze ze złoży, wątków na ten temat było wiele ale nikt tu ze sprzedających nie złożył tylko straszy.
mam go na mailu już
@Client:68602407 niczym , JEŚLI ! treść oceny nie mijała się z prawdą .
No napisałam ze zostałam niezadowolona z dostawy, i ze nie polecam. Ale uważam ze nic tu złego nie ma. Moim zdaniem gorzej wyglądało to ze ona zaczęła mi proponować wysylke którego kolwiek przedmiotu z jej ofert byle by tylko usunęłam komentaz
Dodaj tu tego "łaskawego " sprzedającego to może będzie miał okazję wysłać więcej takich pozwów na mail a czy na mail przez Allegro?
no na Allegro ale automatycznie przyszło na maila
Jak w aukcji pisze ze ma wyslac do 3 dni roboczych a nie wyslal w tym czasie to olej i w sadzie wystarczy tracking pokazac kiedy paczka zostala przekazana kurierowi i pazamiatany, jesli kupujacy sugerowal sie czasem dostawy allegro a nie oferta to kupujacy jest pozamiatany przez glupote allegro wprowadzania kupujacych w blad tekstami pojutrze u ciebie gdzie sprzedawca moze miec ustawione ze wysyla pozniej w ofercie i to go obowiazuje a nie banialuki algorytmu allegro
No właśnie wysłała do mnie pozew droga meilową. i napisała ze jutro lub poniedziałek otrzymam papiery pocztą
@Client:68602407 przyjdzie listonosz to zapytaj od kogo , z sądu musisz odebrać , ale jak znam życie ... hmmm .... listonosz nie przyjdzie .
mam nadzieje. Ale najwiecejmnie przeraza ze ona na innych stronach w swoj adres ma z 10 komentarzy bardzo nie miłych . i nawet jeden z info ze zgłoszą do do prokuratora i tam ona nie walczy a na moim , życie jej stanęło
@Client:68602407 jak dostaniesz wezwanie do sądu to pójdziesz i przedstawisz swoje podstawy 🙂 każdy ma prawo pozwać każdego o co tylko chce, a czy to zasadne i kto wygra zadecyduje sąd 🙂
Jak przegrasz pokryjesz koszty sądowe oraz musisz usunąć komentarz, a jak sprzedawca wykaże że poniósł straty finansowe i to udowodni to też będzie trzeba to pokryć 😞
a jak wygrasz umocni to Cię / ja tak miałam / satysfakcja niesamowita / mina przegranego cwaniaczka warta straconego czasu
Satysfakcji raczej nie, karma wraca. wiec by nie cieszyło mnie to. Jak tam mówi się : nie śmiej się sąsiadka z mego przypadku...
Rozumiem to . 😔
proponuję ciepłym
@Client:68602407 pozew się otrzymuje z sądu ( a właściwie odpis pozwu) i nie na maila lecz pocztą. Zakładaliśmy kilka spraw sądowych i NIGDY nasz prawnik nie wysyłał pozwu do drugiej strony . Ani mailem ani pocztą ani gołębiem ani niczym innym. Ostatnią rzeczą którą wysyłał nasz prawnik było przedsądowe wezwanie do dokonania danej czynności ( do zapłaty czy do zawarcia ugody). Jeśli decydowaliśmy sie na złożenie pozwu to już dalej resztą zajmował sie sąd.
Wiec póki co to taki "pozew" z maila ja osobiści po prostu bym skasował i spokojnie poszedł spać (chyba że to nie jest pozew lecz jakieś przedsądowe pismo).
Co do ewentualnego orzeczenia jeśli sprawa trafiłaby do sądu to raczej nikt z forumowiczów nie jest w stanie go przewidzieć.
Lecz ja póki co bym się nie martwił,
może to chodzi o wezwanie przedsądowe?
no napewno przed sądowa