anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający zwrócił pieniądze a ja ich nie ma, gdzie są?

KrzysiekKK1991
#7 Wielbiciel#

Dokonałem zwrotu towaru. Sprzedający twierdzi, że zwrócił pieniądze, ja ich niestety nie mam. Gdzie są moje pieniądze?

475cfe59-9d08-11ee-8268-937a29a3e816

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Skąd wiesz że zwrócił był mail od Allegro a więc w 3dni powinny być tam skąd wyszły, jak kupowałeś- jak płaciłeś?

oznacz moderatorów

KrzysiekKK1991
#7 Wielbiciel#

Wiadomośc od sprzedającego:
"Dzień dobry,

Dziękuję za wiadomość
Wysyłam numer zwrotu : 475cfe59-9d08-11ee-8268-937a29a3e816

Bardzo proszę o kontakt z allegro, gdyż oni są operatorem płatności - my tak na prawdę tylko klikamy przycisk „zwróć wpłatę” a system należy do allegro i oni to rozliczają.
Proszę powołać się na w/w numer zwrotu i proszę dopytać gdzie trafiły pieniądze, gdyż nadal ich Pan nie otrzymał.
My nawet nie mamy dostępu do takich danych."
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A mail od Allegro był? a środki trafiają tam skąd wyszły, jak płaciłeś?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@KrzysiekKK1991 Zwrot środków za zamówienie aaaf0bd0-886f-11ee-b061-d92aaa88355a został zlecony 17 grudnia. Jeśli do końca dzisiejszego dnia nie pojawią się na Twoim koncie (z którego opłaciłeś zamówienie), to daj mi znać. Prześlę Ci potwierdzenie przelewu i wyjaśnisz tę sprawę w swoim banku. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@KrzysiekKK1991  Pieniądze wracają najczęściej tam skąd zostały wydane, czyli na właściwe konto bankowe.

Sprzedający prawdopodobnie nie zwrócił lecz zlecił zwrot pieniędzy. To jest pewna różnica, po zleceniu zwrotu jeszcze muszą być na koncie sprzedającego jakieś pieniądze żeby zwrot został wykonany. A potem 2 lub trzy dni trwa przelew.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@KrzysiekKK1991 Cześć. 🙂 Numer, który podałeś, nie jest prawidłowym numerem zamówienia. Podaj mi proszę numer oferty lub datę zakupu

oznacz moderatorów

KrzysiekKK1991
#7 Wielbiciel#

numer który podałem, to numer zwrotu który podał sprzedający.
numer zamówienia to aaaf0bd0-886f-11ee-b061-d92aaa88355a

oznacz moderatorów