Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Z dużym prawdopodobieństwem sprzedano mi podróbkę zamiast oryginalnego produktu. Chodzi o słuchawki APPLE. Co w takiej sytuacji? Jest jakaś szansa na odzyskanie kasy? Jakaś procedura reklamacyjna?
Pozdrawiam
Michał
Tak składasz reklamację do sprzedawcy. Skąd wiesz, że to podróbka? ma jabłko ugryzione z drugiej strony?
Cześć,
Obdarowany prezentem znalazł kilka "drobiazgów", które świadczą, że słuchawki różnią się od oryginału. M.in. korona/pokrętło chodzi z oporem i wydaje dźwięk mimo, że nie powinno. Powinno działać jak w apple watch... Poza tym w pudełku słuchawki nie były opakowane w specjalną folię.
Składaj reklamację jak masz pewność ale pamiętaj że jak zażąda odesłania to będziesz musiał do czasu rozpatrzenia jej wysłać na własny koszt a później Ci dopiero zwróci, otwórz dyskusję to może coś innego Ci zaproponuje.
Właściwie może być to też efekt wymuszania na sprzedawcach przyjmowania zwrotów wszystkiego co klient odeśle, nawet jeśli zerwane są oryginalne zabezpieczenia bo "opakowanie nie jest częścią towaru".
Składasz reklamację ale skąd wiedza że nie oryginał? złóż ją najlepiej poprzez otwarcie dyskusji bo tam wszystko sobie wyjaśnicie i jest na Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE a jak zakupu na zwykłym to tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@Michal_976 podaj nick sprzedającego. Czy sprzedajacy ma jakieś negatywne komentarze w których jest zawarte, że sprzedaje podróbki słuchawek?
Cześć,
Nick sprzedającego to: wangchaochao. Jedna opinia, że to faktycznie nie oryginał. Obdarowany prezentem znalazł kilka "drobiazgów", które świadczą, że słuchawki różnią się od oryginału.
2139zł. za słuchawki ???
wooowww myślałem że 600 zł to jakaś górna półka.
@Michal_976 Przy zakupach trzeba mysleć. Sprzedawca z Chin ( tu już zapala się lampka) + cena znacznie niższa niż oryginału ( druga lampka) = nie kupuję. Tak niemal 100% pewności że to podróbka. Tak cięzar dowodu spoczywa na tobie.
Przeciez oryginaly robia na tasmie obok w tej samej fabryce ino logo zmieniaja
Przy takich zakupach to już po pierwszej lampce jaka się zaświeca"Chiny" należy się głęboko zastanowić i zrezygnować.
Jak na sprzedawcę z Chin tylko 2 negatywy to i tak nieźle 😅
O słuchawkach nic nie ma ale prezent o takiej wartości raczej kupował bym w polskim sklepie aby mieć pewność z której taśmy w tych Chinach zjechało 😂