anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca anulował zakup po czym sprzedaje towar drożej.

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

Witam. Zakupiłem Emolium do kąpieli za 31,99zł po czym na drugi dzień sprzedawca anulował zakup ze względu na brak towaru (tak napisał). Okazuje się, że to kłamstwo ponieważ aukcja nadal trwa, a towar jest już za 42,73zł czyli za ponad 10zł więcej. Czy taki sprzedawca nie powinien być zablokowany na Allegro? Przecież to jawne oszustwo i naciąganie klienta. Dodam, że negatywne komentarze, które ten sprzedawca ma, także dotyczą podobnych sytuacji. W jednym komentarzu ktoś napisał nawet, że chciał aby dopłacić do towaru bo inaczej nie wyśle. Allegro powinno takich sprzedawców eliminować!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

@Arek1977r jak oddał kasę to allegro nic mu nie zrobi bo nie będzie wnikać czy miał czy nie miał towaru czy z nową dostawą wystawił drożej etc możesz zostawić negatyw spadnie mu jakość sprzedaży i może bana wyłapie a możesz iść do sądu z powództwem cywilnym i po 2 latach szarpaniny wygrać

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Arek1977r Sprzedający nie może anulować zakupu, może zwrócić Ci środki, od kogo kupiłeś?

oznacz moderatorów

Arek1977r
#9 Pomysłodawca#

Pieniądze są chyba zwrócone bo dostałem wiadomość w tej sprawie. Mi chodzi o to podejście sprzedawcy. Dla mnie to jest niepojęte aby tak jawnie kogoś robić w balona.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Sprzedawca źle zrobił ale trzeba spojrzeć z drugiej strony. 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Firma?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Arek1977r  Też możesz mu wystawić komentarz.😶

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ja tam bym się cieszyła. Pół roku dzieciaka w tym kąpałam i nie wielki efekt. Aż się znajoma w łeb popukała i powiedziała "kup ten z ziajki" i miała rację 3x tańszy i działał też 3x lepiej xD.

A sprzedawca pewnie w dropshopingu, jak się cena w hurtowni zmienia to dopiero jak się zorientuje to dostosowuje...

oznacz moderatorów