Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem email z allegro ze sprzedawca obnizyl ofertę która obserwuje o 78% i cena ze 139zl spadła na 30zl. Wszedłem w link oferty a tam stara cena 139zl. Dlaczego wprowadzają klientów w błąd?
Nie oznacza że sprzedający oszukuje, tak to działa. Schemat jest częsty. Sprzedawca podnosi cene, aby od razu ją obniżyć. Szkoda tylko, że cena pozostaje wyższa niż początkowa. Przykład: Mam produkt w koszyku za cene 56zł, w miedzy czasie dostaje mail, że produkt potaniał. Zaglądam w koszyk a tam cena 77zł przecenione z 89zł
Tylko stara cena była 139zl . Niby obnizyl do 30zl a jest taka jaka była czyli 139zl. Czyli nie obnizyl jej wcale . Według Pana to nie oszustwo ? Bo według mnie tak
@Masa260188 Najważniejsze żeby być czujnym.🤔
To fakt. Dziękuję za radę. Takich sprzedawców allegro powinno blokować
@Masa260188 Ale dlaczego ? Przeciez ustalenie ceny to suwerenna decyzja sprzedawcy. Ma no prawo zmieniać cenę 20 razy dziennie, obniżac, podnosić tak jak chce.
Być może Sprzedający omyłkowo zmienił cenę na 30 zł po czym zauważył swój błąd i wrócił do ceny początkowej.
Ostatnio coraz częściej dostaję informacje, że obserwowana przeze mnie oferta potaniała.
Wchodzę więc w zakładkę w obserwowane i żadnej obniżki nie ma, a cena dokładnie taka sama, jak była wcześniej.
Jak to robią sprzedawcy? Podnoszą cenę na chwilę? Jeśli tak, to może wprowadzić możliwość zmiany ceny raz na 24h. Jak jeden z drugim zablokuje sobie sprzedaż ceną z kosmosu, to może im się odechce kombinowania.
Albo nie traktować jako obniżkę zmiany cen w ciągu 24 godzin.
Na zdjęciu przykład z dyskiem, który nigdy nie kosztował 699.99 zł