anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca nie przyjął zwrotu

waceq
#1 Nowicjusz#

Mój zwrot nie został odebrany przez sprzedawcę. Stwierdził że kurier nie umożliwił mu sprawdzenia paczki a wg niego paczka wyglądała podejrzanie. nie sporządził protokołu oraz nic mi nie wiadomo na temat zdjęć. Nie wnikając w rzetelność sprzedawcy, otworzyłem spór i zawołałem allegro które stanęło po mojej stronie zobowiązując sprzedawcę do odbioru przesyłki. Na tą chwilę przesyłka jest w magazynie na poczcie i oczekuję na drogę powrotną do mnie. Jeśli sprzedawcy by zależało to mógłby jeszcze ją odzyskać. W zasadzie to nie mam ochoty bawić się w kotka i myszkę i ew zwrot do mnie nie zamierzam odbierać. Jakie mam opcje? Co w takiej sytuacji zrobić najlepiej. Jeśli zwrot do mnie dotrze i faktycznie jest coś nie tak z paczką kto ma to reklamować? Zakup w ramach smart. Zwrot konsumencki w terminie.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@waceq  to chyba jakiś nowy sprzedający, bo jeśli odwalił taki numer, to na 99% dostaniesz kasę z AP, a on będzie musiał oddać Allegro

oznacz moderatorów

waceq
#1 Nowicjusz#

Żaden nowy. Jak poczytałem opinie w internecie po fakcie to, że się tak wyrażę, wygląda na to że prowadzi dość agresywną politykę zwrotów. 
coz, mam nauczkę na przyszłość, ale chcę się dowiedzieć czy mogę po prostu nie odebrać zwrotu tego zwrotu. 

oznacz moderatorów

Shutafak
#8 Zapaleniec#

Allegro protect w niczym mi nie pomogło. Mam problem z reklamacją gdzie sprzedający powinien według prawa odebrać ode mnie na swój koszt produkt i w dyskusji allegro pomoc potwierdziło, wielokrotnie też napominając sprzedawcę (militaria.pl) jednak ten totalnie to olewa (na to wszystko mam screeny). Allegro protect na końcu stwierdza, że nie może nic zrobić o mam sam na swój koszt wysłać. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@waceq kontynuuj dyskusje. Paczki zwrotnej nie musisz przyjmować bo to nie jest już Twój przedmiot.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@waceq Jak to był sprzedawca prowadzący działalność to można powiedzieć że strzelił sobie w kolano ale jak to był jakiś prywatny sprzedawca to nie mógł nie odbierać zwrotu.

oznacz moderatorów

waceq
#1 Nowicjusz#

całkiem spory sklep internetowy z lekko nadszarpniętą opinią tu i tam. czuję podskórnie że odebranie przesyłki otworzy mu drogę do dalszego kombinowania więc nie chce się podkładać 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

Wacek jeśli formalnie zgłosiłeś zwrot, to przesyłka nie jest twoją własnością i on liczy na to, że jak odbierzesz, wówczas będzie mógł powiedzieć, że przywłaszczyłeś sobie jego własność 

oznacz moderatorów

waceq
#1 Nowicjusz#

No dokładnie to podejrzewam. Dzieki za upewnienie.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@waceq  jest jedno, ale,  sprzedający musi być firmą, bo prywatny nie musi przyjmować zwrotów 

oznacz moderatorów

waceq
#1 Nowicjusz#

To firma, ma NIP,wystawił fvat na 23%

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@waceq  napisał(a):

To firma, ma NIP,wystawił fvat na 23%

Skoro był zakup na firmę, to zwrot niekoniecznie był możliwy - zależy od rodzaju twojej działalności (DG, spółka), zapisów zwrotów na aukcji, a jeśli DG - czy nie ma PKD związanego zawodowo z profilem działalności.

To może najpierw ustalmy, czy zwrot w ogóle ci przysługiwał?