anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca twierdzi, że nie wysłał paczki bo to Allegro ustala mu termin dostawy.

MAMY ROZWIĄZANIE!
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Sprzedawca twierdzi, że nie wysłał paczki w terminie tylko prawie tydzień później bo to Allegro ustala mu termin dostawy i że te terminy nic nie znaczą. To już trzeci taki przypadek tylko tak długo nie czekałam nigdy.

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dariasmyk1 sprzedawca deklaruje czas wysyłki a allegro przewiduje czas dostawy.

W ofercie w zakładce dostawa jaki jest czas na wysyłkę ?

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dariasmyk1  To jest możliwe,  słyszałaś zapewne o Allegro Delivery.

Dostawcą przedmiotu jest Allegro, to Allegro ustala terminy, podsyła kurierów,  sprzedawca robi to co mu każą,  wysyła wtedy kiedy mu udostępnią etykiety i  podeślą  kuriera odbierającego paczki.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@br. sprzedający sami generują etykiety i zamawiają podjazd kuriera. Nie wprowadzaj w błąd innych użytkowników forum. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mamy wklejać tu linki do postów sprzedawców w stylu " kurier Allegro znowu nie podjechał po odbiór paczki", lub " dlaczego nie mogę zamówić kuriera na dziś, jest dopiero 10-ta, a dostawę pokazujecie na jutro", a nawet " dlaczego kurier od 3+ dni nie odebrał przesyłki z boxu"? Wiesz ile tego tylko z miesiąca jesteśmy w stanie znaleźć? 

Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AnnaG-Antyki podajesz tu przypadki, kiedy usługa podjazdu nie została zrealizowana, to nie jest standard. Jeżeli chodzi o dostępne terminy podjazdów są one udostępniane przez przewoźników, nie wymyślamy ich sobie i nie blokujemy specjalnie możliwości wcześniejszej wysyłki. 
Pomijam już, że ten wątek nie dotyczy tego, w zamówieniu nie ma nawet wysyłki Delivery. 

Alicja
oznacz moderatorów
AGD-RTV-IT
#13 Ambasador

@Syrena_zT i co z tego że zamówią podjazd kuriera? W razie problemów Allegro napisze, ze nie gwarantuje podjazdów i ogólnie się wypnie. Proszę więc nie wprowadzać w błąd innych użytkowników forum.

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@dariasmyk1 czy masz na myśli ostatnie zamówienie (JK Animals filety z kaczki 500g)? Jeżeli tak, deklarowana data nadania przesyłki to 09.02.20206, a więc sprzedający ma czas do końca jutrzejszego dnia na wysłanie paczki. 
Na stronie oferty prezentujemy przewidywany czas dostawy, który wyliczamy na podstawie dotychczasowych realizacji wysyłek przez danego sprzedającego, nie jest to gwarantowany czas dostawy. 

Alicja
oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Wczoraj sprzedający odpowiedział na mojego maila z pytaniem dlaczego nie wysłał przesyłki w terminie i jest opóźniona, że to Allegro decyduje o terminach wysyłki i on na nie nie ma wpływy. Nie chodzi mi o czas dostawy tylko o to że nawet jej nie przygotował- paczkomat inpost. Nie wiem czy to jest prawda czy mnie okłamuje.

oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Nie tylko spotkałam się już wcześniej dwa razy z taką odpowiedzią, ale o kaszki też chcę wiedzieć na przyszłość.

oznacz moderatorów
KOVUUstore
#7 Wielbiciel

Naprawdę nie widzicie, jak bardzo skłócacie sprzedających i kupujących nieczytelnością przewidywanego i deklarowanego czasu wysyłki?

oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Tyle, że zakupu dokonałam 04 02 2026, a deklarowany czas dostawy był 07 02 2026

oznacz moderatorów
KOVUUstore
#7 Wielbiciel

Deklarowany, czy przewidywany?

oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Tenco się wyświetlił na aukcji i na podglądzie po zakupie.

oznacz moderatorów
KOVUUstore
#7 Wielbiciel

Pewnie masz na myśli przewidywany. Sprzedający ma rację, że Allegro wprowadziło Cię w błąd. 

oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Ok to podane po zakupie terminy nic nie znaczą - sprzedawca wysyła jak chce i kiedy chce, a ja nie mam nic do powiedzenia, mam się dostosować?

oznacz moderatorów
KOVUUstore
#7 Wielbiciel

Sprzedawca  nie wysyła jak chce i kiedy chce, tylko w zadeklarowanym przez siebie terminie.

oznacz moderatorów
dariasmyk1
#7 Wielbiciel

Nie bardzo rozumiem, czyli podanym po prawej stronie aukcji czy tym, który wyświetla się po zakupie czy może za każdym razem mam do niego pisać i się pytać?

oznacz moderatorów
Puzonix
#12 Orędownik

@dariasmyk1 Sprzedający DEKLARUJE czas wysyłki (nie mylić z czasem dostawy) i ta deklaracja jest dla niego wiążąca. Wszystko inne to przewidywania allegro, a nie gwarancje wysyłki czy dostawy.

Moderacja udzieliła odpowiedzi na Twoje pytanie:

(...)deklarowana data nadania przesyłki to 09.02.20206, a więc sprzedający ma czas do końca jutrzejszego dnia na wysłanie paczki.

Wynika z tego, że sprzedający nie przekroczył terminu jaki zadeklarował tworząc ofertę sprzedaży.

Jeżeli zamówienie nie zostanie wysłane jutro wtedy możesz mieć pretensje do sprzedawcy ponieważ brak wysyłki będzie oznaczał, że nie dotrzymał terminu realizacji, który sam określił.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@dariasmyk1 w ofercie wyświetlamy czas przewidywany w którym według nas przesyłka powinna do Ciebie dojechać. Jak wejdziesz w zakładkę [dostawa] na dole będziesz mogła sprawdzić jaki czas sprzedający zadeklarował na wysyłkę. 

Alicja
oznacz moderatorów