anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca utrudnia zwrot - co robić?

Client:94880948
#2 Obserwator#

Przedmiot, który zakupiłam chcę zwrócić. Kliknęłam zwrot do 14 dniu i wygenerowałam etykiete do zwrotu, jednak na etykiecie zamiast adresu sprzedawcy mam informację "zapytaj o adres sprzedającego". Skontaktowałam się ze sprzedawcą ale wymiguje się od podania adresu. Wg etykiety mam czas na wysyłkę do 12 marca , a od 5 dni czekam na podanie adresu. Kazał przesłac zdjęcia przedmiotu po czym milczy. Przedmiot jest pełnowartościowy, nieuszkodzony, nienoszony, po prostu rozmiar rzeczywisty jest inny. Co zrobić w takiej sytuacji? Jeśli nie wyślę do 12 marca to zwrotna etykieta przepadnie a ja nie mam możliwości wysyłki bez adresu.... Gdzieś to można zgłosić w Allegro?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

sklep_solpio
#13 Ambasador#

otwórz dyskusję jeśli gościu nie chce się dogadać 🙂 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:94880948  zakup od firmy czy osoby fizycznej?

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

zakup od firmy

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:94880948 zakup od firmy ? odstąpienie jest skuteczne o ile przysługuje, czy to zwrot smart jaki przewoźnik, otwórz dyskusję po 14 dniach protect i wypłaci Ci kasę allegro a towar niech se odbierze sprzedawca 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

zakup od firmy, sprawdzę czy zwrot był smart ale chyba tak, bo smart jest wykupiony. Czy wysłanie wiadomości do sprzedającego jest już "otwarciem dyskusji" czy musze kliknąc w jakieś konkretne miejsce/okienko?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:94880948 Firma ma **piiip**ny obowiązek podać dane do zwrotu, po drugie jak już masz etykietę to ją wyślij 🙂 jak wróci nie odbieraj, wiadomość to nie dyskusja, po 14 dniach poproś o kasę z odsetkami za zwłokę i dodatkowo zgłoś to do allegro i UOKiK że brak danych do zwrotu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:94880948 czy możesz podać numer zamówienia? @sklep_solpio dobrze doradza, w tej sytuacji najlepiej jest założyć dyskusję. W razie problemów ze sprzedawcą będziemy mogli cię wesprzeć. Dodatkowo Twoje odstąpienie jest skuteczne nawet jeżeli nie odeślesz towaru w czasie 14 dni. Sprzedawca nie może odmówić ci prawa do zwrotu towaru (jeżeli był to zakup od firmy, nie osoby prywatnej). 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

czy jest to allegro smart?

dlaczego sprzedawca nie ma zdefiniowanego adresu do zwrotów?

oznacz moderatorów