Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, muszę poprosić Was o radę,
Co zrobić gdy sprzedawca w opisie aukcji miał zaznaczoną "wystawiam fakturę Vat" , a wystawił fakturę bez VATu?
Sprzedawca to sklep z używaną elektroniką.
Widziałam w innym wątku, że ktoś proponował zwrócić towar w związku z niezgodnością z opisem. Czy to brzmi jak dobra opcja?
Sprzedawca twierdzi ze na przedmioty uzywane wystawia sie tylko VAT-marża. Aczkolwiek kupiłam wiele używanych sprzętów z VATem, jeśli był w opisie aukcji.
Dzięki wielkie!
@Dorek94 jeśli w ofercie pisze wystawiam FV to ma być FV , oczywiście masz prawo do reklamacji . . Przy wystawianiu oferty ma możliwość zaznaczenia FV- marża czyli opis wprowadza w błąd ......jeśłi wszystko co piszesz kest prawdą .
dzieki wielkie za odpowiedz,
Sprzedawca mowi ze to " błąd systemowy allegro " i utrzymuje ze do rzeczy uzywanych mozna wystawiac tylko VAT marza. Ale zgodzil sie na zwrot, wiec sprawa wydaje sie rozwiazana : )
Taki zapis o Fv marża powinien być w opisie oferty- jest? jeżeli nie ma to zgłoś problem z zakupem. Daj link do oferty!
@LEW433 w opisie nie może być, ale podczas wystawiania jest chyba możliwość wybrania opcji "faktura vat-marża".
Jest. Są 4 opcje:
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
dzieki za odpowiedz!
W detalach oferty bylo wybrane "faktura VAT" bez marży, ale sprzedawca utrzymuje ze do rzeczy uzywanych mozna wystawiac tylko VAT marza. W innych jego ofertach ma na zmianę VAT z marżą i bez.
niestety strona z oferta juz zniknela, bo kupilam. acz mam screen z trescia.
Aleeee cale szczescie zgodzil sie na zwrot !
@Dorek94 Ma mieć to w ofercie że Fv marzą i już. Jak masz dyskusję to jej nie zamykaj do chwili otrzymania zwrotu środków, bywa różnie.
nie otworzylam sporu, ale sprzedawca ma same dobre opinie, wiec jestem dobrej mysli ..