anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szczegóły dotyczace przesyłki

Client:39219432
#7 Wielbiciel#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Problem polega na tym że kupiłem i zapłaciłem za drukarkę, ale okazało się że sprzedawca mnie lekko oszukał z terminem realizacji. 

Dzisiaj kliknąłem zeby zwrócić produkt które nawet nie dostałem, bo chciałem odzyskać swoje pieniądze, pani dzisiaj do mnie zadzwoniła i powiedziala ze dzisiaj wyślą ta drukarkę.

Teraz pytanie czy da się zmienić teraz zeby nie widniało zwrócony produkt, bo praktycznie go nie dostałem, ale dzisiaj mi ją w koncu wysłali 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Zmienić się nie da ale jak odbierzesz to sprzedający nie zwróci ci środków. Będziesz miał drukarkę.😁

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:39219432 Jeśli już kliknąłeś Zwrot, niczego nie musisz odbierać, a sprzedawca musi Ci oddać całą wpłatę, gdyż odstąpiłeś od umowy przed wysyłką. Jeśli w tej sytuacji sprzedawca wyśle towar, zrobi to na swój koszt i swoje ryzyko, a Ty nie musisz go odbierać, chyba że chcesz odebrać. 

W formularzach niczego nie musisz zmieniać, nie ma to większego znaczenia, po prostu odbierz paczkę, skoro wycofujesz się ze zgłoszonego zwrotu. 

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:39219432 
Dzisiaj kliknąłem żeby zwrócić produkt które nawet nie dostałem, bo chciałem odzyskać swoje pieniądze, 
Popełniłeś błąd deklarując zwrot rzeczy, której jeszcze nie otrzymałeś - bo od tego momentu jest 14 dni na odesłanie jej.
Natomiast ew. nieodebranie zamówionej przesyłki uchybia obowiązkowi jej odebrania i nie jest odesłaniem jej (w przypadku wątpliwości/sporów - nie będziesz dysponował dowodem jej odesłania).
Jeżeli Sprzedawca uchybił deklarowanemu terminowi wysyłki miałeś prawo do wyznaczenia mu terminu dodatkowego, a po jego bezskutecznym upływie mogłeś od umowy odstąpić (ale nie z Art.27 !!! UoPK - co może nastąpić bo bezmyślnym klikaniu w formularzu zwrotu - bo odstąpienie w tym trybie narzuca na Kupującego szereg obowiązków: w tym obowiązek zwrotu rzeczy co w takim przypadku bardzo komplikuje sytuację Kupującego, gdy odstępuje z Art. 27 UoPK nie otrzymawszy jeszcze przesyłki )

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów