anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Termin dostawy - kto ściemnia ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
festung-breslau
#9 Pomysłodawca#

Zakupiłem towar od konkretnego sprzedającego w czwartek 26.06 rano ponieważ była pogrubiona na zielono informacja - DOSTAWA JUTRO W PIĄTEK 27.06.

I co ? Przez cały dzień wczoraj sprzedający nie wysłał paczki więc do niego napisałem - dostałem odpowiedź że oni maja czas na wysyłkę - to nie jest ich informacja tylko Allegro ? To jak to jest ? Allegro dodaje coś od siebie nie konsultując tego ze sprzedającym - czy to sprzedający ściemnia ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
komis-bell
#21 Demiurg#

@festung-breslau Czas dostawy prezentowany w ofercie dodaje Allegro
Sprzedający nie ma na to wpływu - nie może tego dodać, usunąć ani w żaden sposób edytować. 

Ponadto i co najważniejsze - jest to termin jedynie przewidywany, nie gwarantowany.

Sprzedający określa jedynie czas w jakim nada przesyłkę - tą informację znajdziesz w zakładce DOSTAWA na samym dole.

komisbell_0-1744645052764.png

Informacja jest widoczna w podglądzie i drugi raz w szczegółach zakładki DOSTAWA na samej górze. 

Także sprzedający nie ściemnia.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@festung-breslau to tylko czas przewidywany przez allegro. Deklarowany czas wysyłki sprzedawcy znajduje się w zakładce dostawa.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@festung-breslau widzę, że sprzedający podczas tworzenia oferty zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin. Informację o dostawie następnego dnia, wyświetlamy gdy sprzedający ma ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia oraz spełnia określone warunki. 

Sprawdziłam zamówienie i widzę, że paczka czeka już na odbiór przez kuriera. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@festung-breslau Przecież w ofercie jest jasna informacja: 
"Przewidywany przez Allegro czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego." 

Jeżeli przesyłka nie dotarła w przepowiedzianym przez allegro terminie to może warto złożyć u nich reklamację na usługę przewidywania przyszłości - na pewno odpowiedzą. Pewnie wróżka im się rozchorowała i to dlatego. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Nigdy nigdzie nie można na 100% w to wierzyć xD Kupiłam ostatnio 2 tapczany i kanapę na konkurencyjnym portaliku z podobnie działającą wróżką. Wróżka mówiła, że wszystko dotrze do mnie mnie między 1-3 lipca. A ja mam dziś 2 tapczany poskładane, nadal czekam na kanapę (nie ma info oprócz tego od wróżki do tej pory) i górę rupieci na podwórku, które miały się tam znaleźć dopiero w przyszłym tygodniu.... xD Nawet nie wiem czy się wściekać czy chwalić sprzedawcę od tapczanów, bo jednak dostawa 5-6 dni przed sugerowana dużych mebli to grrrrrrr. Ale wysłał w ten sam dzień to Wow 🙂  

Nikt dostawy na 100% nigdy nie zagwarantuje, a już szczególnie szybkiej. Bo to nie zależy tylko od portalu czy od sprzedawcy. Żadna firma kurierska nie ma takich gwarancji. Nawet te z dostawą na dziś w dużych miastach mają w regulaminie 2 lub 3 dni. Lepiej sprawdzić do kiedy ma wysłać sprzedawca. I dla bezpieczeństwa dać te 2 dni, cześć dotrze następnego dnia po wysyłce, część nie. To w przypadku tych lepszych przewoźników, o innych szkoda pisać (wystarczy poczytać).

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
festung-breslau
#9 Pomysłodawca#

Czyli wychodzi na to że Allegro wtrąca swoje 3 grosze (prognozy) - nie konsultując tego z nikim i tym samym wprowadza w błąd.

Ale cóż - temat zakończony.

dziękuję wszystkim.

oznacz moderatorów