Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry .Zakupiła trzy grzejniki aluminiowe z czego jeden postanowiłam oddać po dwóch dniach ponieważ „nie pasował mi „.Zwrot robiłam na swój koszt i zamówiłam kuriera inpostu.Nakleilam etykietę na na pudło w którym grzejnik przyszedł napisałam numer zwrotu.Paczka dotarła wczoraj do sprzedawcy który napisał ,że grzejnik w środku jest porysowany ,ma połamane elementy i jest pokrzywiony ,nie kwalifikuje sie do zwrotu pieniędzy .Otworzyłam więc dyskusje i zapytałam o protokół szkody zrobiony przez kuriera .Sprzedawca twierdzi ,ze nie musiał go robić bo paczka była z zewnątrz cała i muszę zgłosić szkodę u przewoźnika .Czy bez tego protokołu da sie to zrobić ? Mam jedynie kilka. Zdjęć od sprzedającego .Co w tym wypadku uczynić i jakie dalsze kroki podjąć .Grzejnik nie kosztował 50 zł by to olać
@Inaa4 brak protokołu szkody, paczka przyjęta bez uwag co zwalnia nadawcę z odpowiedzialności ( o ile takiego grzejnika nie spakowałaś ) napisz sprzedawcy że zgodnie z prawem, odstąpiłaś od umowy, towar nie jest już Twój, powinien spisać protokół, złożyć reklamację a Tobie oddać kasę do 14 dni i czekać na reklamację, jak wypłacą to ok, jak odrzucą za złe spakowanie to niestety ale Ty za to odpowiadasz i sprzedawca wystąpi z roszczeniem do Ciebie 😞
Dziękuję za radę i odpowiedź,nie spotkała mnie jeszcze taka sytuacja 😞