Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem siedzisko wannowe za 600+ zł. Dostawa przez Allegro Delivery - DPD. Produkt otrzymałem uszkodzony. Zgłosiłem reklamacje sprzedawcy - odpisał, że jeśli przyjąłem przesyłkę bez zastrzeżeń, to mam w ciągu 7 dni złozyć reklamację u przewoźnika. Przesyłkę dostarczało DPD, więc wypełniłem elektroniczny protokół szkody i formularz reklamacyjny. Gdy chciałem wysłać reklamację, pojawiłe się komunikat, że skoro to Allegro Delivery to mam składać reklamacje na Allegro...
Jak to ostatecznie wygląda, kto tu jest stroną? Gdzie ostatecznie mam złożyć tą reklamację jako kupujący, żeby ktoś mógł ją rozpatrzyć?
@radicalman-ivo złóż reklamację
Złożone. Dziękuję za podpowiedź!
Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD to dwóch różnych przewoźników. Dlatego nie mogłeś zgłosić reklamacji do DPD, bo to nie jest ich przesyłka.
Allegro Delivery jest oddzielnym który nie przewoźnikiem, który powierza wykonanie usługi innym przewoźnikom. Jednakże podmiotem odpowiedzialnym jest Allegro (jako operator pocztowy), a nie firma której Allegro powierzyło realizację usługi pocztowej.