Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupiłem jako osoba prywatna profile aluminiowe u przedsiębiorcy . Paczka dotarła cała. Rozpakowałem ją po 14 dniach okazało się że profile są uszkodzone (pogięte). Sprzedający twierdzi że towar był sprawny (pakowany pod nadzorem kamer) i wypiera zwrotu pieniędzy/wymiany. Twierdzi że ja powinienem szukać roszczeń u przewoźnika.
@MonikaStan2001 no i ma rację, przez 14 dni mogły się uszkodzić podczas przenoszenia, zgodnie z prawem masz 7 dni na zgłoszenie protokołu uszkodzenia / ubytku przewoźnikowi po tym czasie zwalnia to sprzedawcę z odpowiedzialności a paczka została odebrana bez uwag czyli cała i kompletna 🙂
Rozumiem, że czas gra na moja nie korzyść i te 14dni do czasu otwarcia paczki to długi okres. Podsumowując na przyszłości sprzedający wysyła uszkodzony towar umywa ręce od sprawy , a ja jako konsument muszę oskarżyć firmę transportowa i u nich dochodzić swoich roszczeń ?
@MonikaStan2001 to nie tak , zgłaszasz problem sprzedawcy , ale umknął Ci jeden drobny szczegół , na zgłoszenie ubytków czy wad związanych z transportem Masz 7 dni
@MonikaStan2001 Po takim okresie to przewoźnik również wypnie się na roszczenie.