anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot opóźnionej nie wysłanej przesyłki

sylvia9494
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Może ktoś miał podobny dylemat i podpowie co robić robić. Zamówiłam i opłaciłam przedmiot który miał być wysłany w ciągu dwóch dni. Sprzedający nadał numer przesyłki ale mijały dni i nadal nie była wydana kurierowi. Postanowiłam anulować więc kliknelam zwrot towaru z powodu " nie dotarł" czy coś w tym stylu. Zwrot miał przyjść blokiem na moje konto, nie wybrałam jak mam ja zwrócić bo po prostu jej nie mam. Dwie godziny po tym nagle przesyłka została nadana. I moje pytanie: czy jeśli kliknelam zwrot i czekam na zwrot pieniędzy to mam ja odbierać z paczkomatu? Jeśli ja odbiorę i wyśle to znów poniosę koszt wysyłki. W sumie na kuriera wydam tyle co kosztuje sam przedmiot...

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg#

Najprawdopodobniej paczka nadana w zielonym automacie one i się kurierowi nie chciało x dni odebrać @sylvia9494 mimo odstąpienia została dostarczona bo paczki z paczkomatu nie odzyska

oznacz moderatorów

sylvia9494
#7 Wielbiciel#

Więc mam ją odebrać i nie liczyć na zwrot ? Czy zostawić by wróciła i czekać na zwrot?  Już sama nie wiem :))

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Odstąpiłaś zanim doszło masz prawo nieodebrać bo towar już nie twój, natomiast sprzedawca moze ci ze zwrotu odliczyć koszt powrotu po nie odebraniu zalezy czym to nadano czy to smart był?

oznacz moderatorów

sylvia9494
#7 Wielbiciel#

Nie to nie był Smart, opłaciłam dostawę do Paczkomatu

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Możesz opłacić ponowną wysyłkę ale cos przewoźnik sprzedawcy doliczy za nieodebranie i ze zwrotu ten ma prawo potrącić nie wnikam czy mógł wstrzymać wysyłkę ale wskazuje na to że nie trzeba się z nim skontaktować i ustalić co dalej

oznacz moderatorów