Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witajcie
Szukam ostatnio nowego samochodu. W oczy mi wpadło takie oto ogłoszenie:
https://allegro.pl/ogloszenie/mercedes-benz-glc-350-e-4-matic-12445285135?utm_source=notification&ut...
Już od początku coś mi nie grało z ceną. Myślałem że to kolejna cesja leasingu. Większość takich ogłoszeń ignoruję ale tutaj wysłałem zapytanie "Skąd taka niska cena?".
Oto co dostałem w odpowiedzi (wysłane z emaila [edycja]😞
Witam, to jeszcze to:
https://allegro.pl/ogloszenie/toyota-rav4-2-5-hybrid-black-edition-by-jbl-4x4-13651932958
I odpowiedź:
Jak widać Allegro ma "wywalone" na tego typu aukcje i ludzi. Tak samo jak np na chińskie podróbki klocków LEGO.
Witam, to jeszcze to:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-kodiaq-ID6FxT4N.html
Gostek odkrył zasadę że im więcej aut wystawi tym większa szansa "ustrzelenia jelenia" Ale skoro wystawienie ogłoszenia kosztuje to portal ma możliwość przyczynić się do próby lokalizowania oszusta. A z tego co wiem to allegro, **piiip** i otomoto to jedna firma. Podobnie jak allegro pozwala na rejestrację kont obcokrajowców i przelewy przez egzotycznych dostawców płatności. Ostatnio kupiłem towar od Chińczyka, z Nipem niemieckim a wysłany z Polski. Czyli de fakt obowiązują przepisy Polskie. Tylko pytanie dlaczego VAT był 0% na fakturze. Jawne łamanie przepisów przy współudziale waszej platformy. A widziałem zachęcające know-how na waszej stronie pomocy do rejestracji przez wszystkie nacje świata. Powoli będzie bazar jak na "narodowym"
Ja rowniez dostalam odpowiedz. Szukalam samochodu na otomoto, ceny tego oszusta są bardzo zaniżone.
Prosze uwazajcie na oszustow i pod zadnhm pozorem nie robcie przelewow i nie podawajcie swoich danych
Zastanawiam czy takich oszustow mozna gdzies zglaszac hmm
Natrafiłem na kolejne ogłoszenie i otrzymałem taką odpowiedź na moje pytanie:
oto kopia Twojej wiadomości do Domiz_92 |
Strona z ogłoszeniem https://allegro.pl/ogloszenie/skoda-kodiaq-2-0-tdi-4x4-sportline-dsg-7os-13689800945 Treść wiadomości |
Dobrze że jest taki leniwy i nie chce mu sie zmieniać treści ogłoszeń.
@mister1989 zgłosiłam wskazaną ofertę do weryfikacji. 🙂
Proszę przestać oczerniać lekarzy i firmy Escrow.
Kupiłem samochód w Szkocji, również przez depozyt iz zaliczką przelewem bankowym.
Jeśli się boisz, nie kupuj, ale przestań szkalować ludzi.
Jak chciałbyś, aby sprzedawca napisał o samochodzie?
Witam,
wpadłem na Pana wątek zupełnie przez przypadek, szukając w googlu informacji o pojeździe wystawionym na otomoto. Powyższe auto obecnie jest wystawione pod następującym linkiem:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-kodiaq-ID6G0lMH.html
"Witam, przedmiotem mojej aukcji jest w idealnym stanie technicznym i wizualnym jedna z najlepiej wyposażonych wersji SKODY KODIAQ SPORT LINE, zakupiona w lipcu 2019 r. Samochód kupiony i zarejestrowany w Polsce. Przebieg samochodu to ok 60 tys km - 80% tego przebiegu samochód pokonał na autostradzie. Auto garażowane i używane tylko przez jednego kierowcę. Silnik o mocy 190 KM pracuje cicho i jest bardzo oszczędny i dynamiczny. Stan samochodu oceniam na BARDZO DOBRY PLUS, tapicerka skórzana (alcantara i skóra) również w stanie bardzo dobrym bez przetarć. Samochód jest BEZWYPADKOWY i żaden element nie był malowany i k kwietniu był zabezpieczony powłoką ceramiczną na okres 3 lat (samochód nie miał też żadnych przygód z gradem albo zalaniem, sprzedaję bo jest to trzeci samochód w Rodzinie ). Samochód nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Samochód był serwisowy w ASO Śliwka w Katowicach i Porsche Tychy, PRZEGLĄDY BYŁY ROBIONE CO 15 TYS A NIE CO 30 TYŚ KM jak zaleca SKODA (ostatni w kwietniu przy przebiegu 58 TYŚ KM podczas którego poza standardowymi czynnościami wymieniany był olej w skrzyni biegów, napędzie Haldex, nowy rozrząd i pompa wody) a kolejny przegląd samochodu zgodnie z wskazówkami ASO za ok 28 TYŚ KM.. W aucie zamontowane są oryginalne komfortowe 19 calowe felgi na oponach. Silnik nigdy nie myty, bez wycieków."
Przebieg: 61 200 km
Data pierwszej rejestracji w historii pojazdu: 02 lipiec 2019
Numer rejestracyjny pojazdu: SBL65331
VIN: TMBLK7NS7K8077799
Wszystko wygląda na pierwszy rzut oka fajnie tylko próbując zweryfikować historię pojazdu to vin się zgadza ale numer rejestracyjny jest odrzucany...
Dziękuję za Pana wątek!
Pozdrawiam
Cześć. Przelałem tym oszustom 70 000 zł. Czy macie jakieś informacje na ich temat i jak mogę odzyskać pieniądze?
@Client:98230007 czy transakcja miała miejsce za pośrednictwem Allegro? W takiej sytuacji sugerowałabym Ci zgłosić to na policję.
Znalazłem ogłoszenie na otomoto i napisałem do niego, odpowiedział mi mailem. Cała korespondencja była pocztą. Poprosił mnie najpierw o 50%. Następnie wysłał samochód i powiedział, że na granicy z Danią został poproszony o pozostałe 50%. Wysłałem mu też pieniądze. Na następnej granicy zażądano od niego 12 000 zł, bo cena nie odpowiadała cenie katalogowej. Nigdy nie otrzymałem samochodu, nie odbierają telefonów.
Kto bogatemu zabroni...
@Client:98230007 Naprawdę bardzo mi przykro, najlepiej zbierz wszystkie dowody w sprawie i zgłoś to na policję.
Policja nic nie robi, pieniądze zniknęły 😞
6 miesięcy temu kupiłem Volvo XC90 tą samą metodą, ale na szczęście odebrałem samochód, zapłaciłem z góry, również przez konto bankowe, ale samochód otrzymałem.
Jak zdobyłeś samochód? Z jakiego kraju sprowadzono samochód? Będę bardzo wdzięczna, jeśli mi odpowiesz
Z Wielkiej Brytanii znalazłem ogłoszenie na Allegro i rozmawiałem tylko mailowo ze sprzedawcą.
Korzystał również z firmy depozytowej, zapłaciłem za samochód z góry przelewem bankowym, a samochód otrzymałem w ciągu 4 dni.