Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na maile nie powiązane z allegro przychodzą wiadomości które są oszustem i bądź próbą uzyskania danych,
dlaczego serwis tego nie ściga?
Ja otrzymałem już kilka takich wiadomości z maila kontakt@timtheiss.pl
a sama wiadomość poniżej
Sprawdź Allegro Pay i płać wygodniej |
|
@kryniakl próba wykradzenia danych do konta allegro, olej to 🙂
Bardzo dziękuję. Tak zrobiłam
W związku z wprowadzeniem aktualizacji zasad w regulaminie Allegro ,
jesteśmy zmuszeni przeprowadzić standardowa akceptacja nowych reguł.
Zmiany dotyczą
* Aktualizacji metod płatności.
* Programu ochrony kupujących.
* Polityki ochrony prywatności.
Brak akceptacji nowego regulaminu w przeciągu 3 dni, będzie skutkowało nałożeniem tymczasowej blokady konta.
Wałek jak NIC podany jest link do akceptacji nowych warunków!!!
@ememiks25 na górze jest coś takiego jak "czego szukasz? "
I tam jest już sporo takich postów 🙂
ALLEGRO powinno wszystkich ostrzegać
Ostrzega a ludzi i tak wchodzą.
Dzień dobry,
zazwyczaj jestem bardzo ostrożny, jeśli chodzi o wiadomości e-mail i sms, w których zawarte są odnośniki do stron bądź linki aktywacyjne, a dzisiaj naprawdę niewiele zabrakło, i prawdopodobnie zacząłbym weekend od problemu.
Fałszywa wiadomość e-mail od oszustów, którzy podszywają się pod "Allegro", jest w miarę dobrze dopracowana wizualnie - jak człowiek z rana zaspany, wejdzie na swoją skrzynkę mailową, to może odruchowo popełnić błąd, klikając w odnośnik zawarty w "fejk" wiadomości - ja na całe szczęście, zorientowałem się i sprawdziłem z jakiego adresu mailowego przyszła korespondencja - nazwa domeny po "@", mówi sama za siebie.
Kolejna rzecz - nazwa nadawcy.
Zamiast nazwy Allegro, jest "Allegro-Informacja".
Temat wrzucam informacyjnie - przezorny zawsze ubezpieczony 🙂
Miłego weekendu.
@Michalll13 Przekieruj otrzymaną wiadomość na adres: phishing@allegro.pl. Zajmiemy się tą sprawą niezwłocznie.
W jaki sposób dane kontaktowe (e-mail) wypłynął z bazy – osoby, które chcą wyłudzić dane? 3 dni temu otrzymałem identycznego e-maila jak te podawane tutaj. Proszę o informację w jaki sposób mój adres e-mail wypłynął do nieporządanych przeze mnie osób i teraz przez to następuje próba wyłudzenia danych? W jaki sposób mój adres i pozostałe dane są chronione?