Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Doszło do włamania na konto allegro.
Osoba która tego dokonała zakupiła 7 produktów cyfrowych w postaci kodów.
Oczywiście sprzedający wysłali kody w wiadomości prywatnej lub na przejęty email.
Czy za takie usługi nie należało się płacić blikiem lub przelewem tradycyjnym dało by to szansę na zablokowanie przelewu lub w przypadku blikia na weryfikację płatności, Ponieważ przypięta karta do konta nie prosi i weryfikację płatności.
Jak najskuteczniej odzyskać utracone środki?
Czy program ochrony kupujących uwzględnia takie sytuacje?
Jak tak czytam w internecie to allegro z przypiętymi kartami ma taką lukę w zabezpieczeniach i dlatego wysyp jest takich przypadków.
@utiwawa poc o przypoinać kartę do konta?? Nie nie lepiej przelewem tardycyjnym bo wiele osób chce "na szybko" a przy przelewie nie zawsze jest to możliwe. Gdzie? Na policję. Spróbuj też przez kontakt allegro, ale watpię aby zwrócili.
Sprawa zgłoszona na Allegro do czasu odzyskania dostępu do email konto było zablokowane w allegro przez pracownika po zgłoszeniu o zaistniałej sytuacji.
Karta zablokowana w banku i zgłoszona sytuacja.
Zawiadomienie na policję dokonane.
Potwierdzenie zawiadomienia dostarczone do banku.
Karta kredytowa przypięta do konta bo jak brak środku na rachunku ROR to zakupy można zrobić a w tamtych czasach nie było jeszcze Allegro pay
@utiwawa, czy na pewno chodzi o konto, z którego tu piszesz? Nie widzę na nim żadnych zakupionych kodów.
Zgłoszenie do banku jest tu najskuteczniejsze (chargeback).
Pania Maju.
Konto to kula_01
Dziwne. Może cos zmienili. Dawniej jak kupowałam takie rzeczy to wszelkie kody, doładowania itp były wyłączone z płatności kartą.
Sprzedający kody sam stwierdził że allegro nie trzyma się własnego regulaminu zezwalając na takie płatności.
Po odzyskaniu konta mieliśmy namiary na sprzedawcę i rozmawiałem telefonocznie ze sprzedawcą.
Zrobiłem symulacje takiego kodu palystation Network za 125zl
Kiedy kod jest wystawiony w odpowiedniej kategorii to tylko dwie opcje zapłaty są dostępne blik i przelew.
Jak trafilem na kod w innej kategorii najwyraźniej to dostępny był pełen wachlarz zapłaty blik, karta, allegro Pay.
Czyli system allegro nie wyłapuje wszystkich takich aukcji z treścią cyfrową
Naprawdę mam wrażenie że allegro ma w wielkim poważaniu bezpieczeństwo własnych klientów.
Co z aukcją Numer oferty: 11122450339
Przecież to jest produkt cyfrowy z możliwością płacenia pełnym wachlarzem mozliwci @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Aukcji które nie są objęte ochroną płatności poprzez pełną weryfikację. Za kody w wersji elektronicznej są setki jak nie tysiące
Następny przykład aukcja 9550618662