anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Włamanie no konto

MAMY ROZWIĄZANIE!
Blooregard_Kazoo
#1 Nowicjusz

Witam. W dniu wczorajszym coś włamało się na moje konto i dokonało zakupu VPN z próbą wyłudzenia akceptacji blik. Dzisiaj zmieniłem hasło, konto email i włączyłem weryfikację dwuetapową. Co mogę jeszcze zrobić aby lepiej się zabezpieczyć i gdzie jeszcze mogę sprawdzić czy coś jeszcze nie zostało namieszane. Powiadomiłem sprzedającego o sytuacji i o tym, iż nie opłacę zakupu. Z góry dziękuję za info.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Blooregard_Kazoo bardzo dobre kroki wykonałeś. Dwustopniowe logowanie zabezpiecza konto przed włamaniem i jest to wręcz niemożliwe - więc myślę, że podobna sytuacja się nie pojawi. Zachęcam Ciebie do zmiany hasła również na swojej poczcie i przeskanowanie urządzenia programem antywirusowym.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Blooregard_Kazoo
#1 Nowicjusz

Sugestie zrobione parę dni temu - zmagam się z jednorazowym włamaniem i kradzieżą dostępów. Nie wiem do czego to coś uzyskało dostęp więc sukcesywnie gaszę pożary.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Blooregard_Kazoo rozumiem. Zachęcam Ciebie do przeskanowania urządzenia programem antywirusowym - jest to pomocne. 

Osobiście polecam ustawiać dwustopniowe logowanie (nie tylko na Allegro) jest to ochrona tak naprawdę nie do złamania, żeby włamać się na konto.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Blooregard_Kazoo  wejdź jeszcze  tutaj:  https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/logowanie-i-haslo i WYLOGUJ ZE WSZYSTKICH URZĄDZEŃ

oznacz moderatorów
Blooregard_Kazoo
#1 Nowicjusz

Zrobione - Dzięki wielkie

oznacz moderatorów