Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
gdzie można się poskarżyć na bezczynność Allegro w zakresie sprzedaży podróbek? Mam kilka swoich ulubionych marek, które zostały opanowane przez sprzedawców, którzy sprzedają podróbki. Czytam komentarze z "Gadane" i wiem, że Allegro z tym nic nie robi. Sam wielokrotnie zgłaszałem oczywiste podróbki i ciągle nic.
Gdzie (poza Allegro) można zgłaszać takich oszustów ?
Przykład z dzisiaj:
https://allegro.pl/oferta/lacoste-koszulka-t-shirt-meska-niebieska-r-l-14157380082
nawet w komentarzach ludzie piszą, że to podróbki, a gość w opisie aukcji rzuca tekstem
"ORYGINALNA KOSZULKA LACOSTE"
@fojcik Problem towarów podrabianych istnieje - to fakt. Nie tylko na allegro ale wszędzie.
Jakie masz dowody na to, że te koszulki nie są oryginalne?
Takie to oryginały , z Bułgarii, Turcji ...
Rozumiem, że opinie jakie ma ten produkt do Ciebie nie przemawiają...
Ceny nowych produktów odbiegające o 100% od cen u innych sprzedawców również ?
Fakt, że sprzedawca zapytany przeze mnie o oryginalność produktów milczy - również cię nie przekonuje.
Jakich w takim razie ci trzeba dowodów? Nie trzeba być ekspertem żeby widzieć, że to podróbki.
Jeśli chcesz, to zamówię ten produkt i wyślę do Lacoste z prośbą o potwierdzenie - ale umówmy się, że jeśli mam rację to kupujesz mi taki oryginał. Od Lacoste. Pasuje ?
Problem podróbek istnieje wszędzie - to fakt.
Ale ja (i setki innych) nie widzę aby Allegro cokolwiek z tym robiło - to drugi fakt.
@fojcik próbowałeś zgłaszać do producentów albo polskich przedstawicieli marki? Oni się powinni tym bardziej przejmować niż allegro, mogą też kupić jedną sztukę, zweryfikować i dobrać się do tyłka sprzedawcy.
Zgłosiłem. Ale wątek dotyczy bezczynności Allegro a nie producenta.
Producenci mam nadzieję, że wreszcie zaczną naciskać również i Allegro - ale Ja mam dość jawnego oszukiwania mnie i bezczynności Allegro.
Mnie tam bardziej zastawiania dlaczego sprzedawca będąc czynnym podatnikiem Vat nie wystawia Faktur. Ktoś wie jak to możliwe?