Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Patrzyłam wczoraj ogłoszenia telefonów na **piiip** i znalazłam fajne ogłoszenie w fajnej cenie napisałam o około 14 z pytaniem o kondycje bateri pan około 21 odpisał mi i odpisałam że jestem zainteresowana tylko czy można przesłac paczke przesyłka **piiip** pan powiedzial ze preferuje tylko odbiór osobisty lub przesyłke allegro zgodziłam sie na przesyłke allegro i spytałam sie czy można obniżyc lekko cenne pan sie zgodził i obniżyl o 200zł wysłalam mu mojego maila tam wysłał linka napoczatku były problemy ale potem sie naprawiło wziełam opcje kup teraz uzupełniłam dane i zapłaciłam blikiem ale niestety ani na **piiip** ani na allegro nie mam nigdzie napisane ze kupiłam ten przedmiot pomimo ze pieniadze z konta mi zabrano napisałam dzisiaj rano do pana o co chodzi jak narazie nic nie odpisuje może jest zajęty ale i tak bardzo mnie to niepokoi.
@Client:98118546 Zerknij na potwierdzenie transakcji w banku i napisz jak jest opisana ta transakcja BLIK.
@Client:98118546 podaj nam więcej szczegółów. (Numer zamówienia, link do oferty, login sprzedającego)
Witam to ja tylko pisze z innego konta tutaj jest link https://m.**piiip**.pl/d/oferta/sprzedam-iphone-14-128gb-w-kolorze-fioletowym-CID99-ID11pACc.html?re...
Pewnie dokonałeś zakupu na podrobionej stronie allegro lokalnie, czyli zostałeś oszukany. Podaj linka do oferty.
wieczorem podesle lecz strona wyglądała na prawdziwą normalnie byly również inne ogloszenia i to bylo allegro smart
To nie prowadzi do oferty na Allegro.
wieczorem wysle linka na allegro bo teraz nie mam niestety jak
To mierdzi oszustwem, ale ...
@Client:124793322 Zerknij na potwierdzenie płatności w banku - strzelam, że przy tym BLIKu będzie to wypłata gotówki w bankomacie...
pokazuje mi ze przelalo pieniazki normalnie do odbiorcy czyli tego pana
@Client:124793322 Niestety ale na 99% zostałeś oszukany.
Aczkolwiek no sprawa się rozstrzygnie dopiero jak zobaczymy ten 'link do allegro'.
@Client:124793322 proszę o podanie takiego linku, jakim on jest. Proszę oczywiście w niego nie klikać, ponieważ to wygląda na oszustwo.
Wczoraj dostalam ten link na maila bo pan mi kazał w niego wejsc i tam zamowic ten telefon ale wczesniej rowniez zobaczyłam fajna oferte napisalam do pani i pani powiedziała ze tez preferuje tylko allegro i dostalam od niej rowniez linka na maila i strona wygladala tak samo jak tamta od tego pana co przelalam pieniazki
@Client:124793322 Od kiedy wierzysz cudzym osobom, mało to ostrzeżeń choćby w bankowości o wyłudzeniach na blika?To jest oszustwo, a link w ząb nie przypomina linku do Allegro (kropki w adresie strony już na początku m.)
Link ktory wyslalam teraz nie jest do allegro bo napisalam ze nie mam go jak teraz wysłać a opcje byly nie tylko zaplaceniem blikiem i strona wygldala bardzo legitnie
👍
@Client:124793322 Szczurek w moim avatarze też wygląda bardzo legitnie, a w rzeczywistości szczurki wyglądają ciut inaczej, nawet można doznać szoku.
Wszyscy dookoła trąbią o trefnych linkach, a Ty nadal swoje. Niestety ceną za naiwność i dobry deal z obniżką 200 zł zakończy się wizytą na policji i dobrymi wspomnieniami ciężko zarobionych pieniędzy.
Rozumiem ja zaznaczam ze nie znalam sie zbutnio nad tym a poprzednie ogloszenie też mialo tylko opcje allegro lub odbior osoobisty i pani wyslala mi link do ogloszenia na allegro i strona wyglądała tak samo jak u tego pana dlatego tez w to uwierzylam bo pani mi tlumaczyla ze ta wysylka polega na tym ze oni odrazu dostaja kase ale jak przyjdzie mi paczka i bedzie cos nie tak to poprostu allegro zwraca mi pieniadze fakt zle zrobilam ale poprostu sie na tym nie znam
Właśnie na tym polega oszustwo, żeby kupujący nie miał podejrzeń, a kasa poszła od razu do nich.