anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam kupiłam gre online

aneczka0604
#7 Wielbiciel

Witam, kupiłam ostatnio grę dla dziecka , online otrzymałam link do aktywacji żadnego kodu instalacyjnego jak się zazwyczaj dostaje i jakieś dwa konta mejlowe, zrobiłam wszystko jak kazał wysyłający zmieniłam hasła i meila na moje natomiast gdy zmieniałam meila pomocniczego wyskoczyła mi informacja że meil pomocniczy zostanie zaktualizowany po upływie 24h. I w nocy przed upływem tego terminu ktoś zmienił mi meil pomocniczy na inny i zablokował możliwość dostępu do konta na którym była gra. Napisałam meila do sprzedajacego z prośbą o podanie mi kodu przywracającego produkt. Oczywiście sprzedający nie wysłał mi tego kodu a teraz mam problem nie chce mi zwrócić moich pieniędzy. ( Dodam że zmiana tego meila przez nich nastąpiła w nocy po 24 w takim momencie żeby zbyt szybko nie zareagować i ten nowy meil jest bardzo w stylu tych które otrzymałam od sprzedającego. W żaden sposób nie udało mi się przywrócić moich haseł teraz dziecko jest bez gry ja bez pieniędzy a sprzedajacy nie czuje się winny) Pomóżcie co mam robić.  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:28769449
#9 Pomysłodawca

Otwórz dyskusję, najlepiej reklamację i tam to opisz. Nie używaj słów "oszust/oszukana" itp, bo Allegro będzie kazało Ci iść z tym na policję. 

oznacz moderatorów

Modzia_pl
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, o jaką grę chodzi?

oznacz moderatorów

aneczka0604
#7 Wielbiciel

https://allegro.pl/oferta/minecraft-java-bedrock-edition-pelna-wersja-gra-pc-18255647054 o te gre chodziło, niestety dopiero gdy wystąpiły problemy zaczęłam szukać opinii na ten temat i znalazłam opisane sytuację jak moja. Przykra sprawa 

oznacz moderatorów

Modzia_pl
#8 Zapaleniec

[edytowano przed moderatora]

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Modzia_pl Nie jestem nadgorliwa, tylko łamiesz regulamin naszego forum. Jeśli jeszcze raz zachęcisz do zakupu poza Allegro, otrzymasz blokadę konta Gadane.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Modzia_pl
#8 Zapaleniec

@w_kiwi
No nieźle, czyli twoim zdaniem lepiej jak kupująca kupi nielegalnie (poczytaj sobie licencję Microsoft) oferowane konto z grą, które może zostać zbanowane. Jesteście po prostu żałośni

oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐

@w_kiwi  ja też czesto  kupuję poza allegro od pewnego sprzedawcy, robię na jego konto przelewy  zawsze otrzymuje zamówienia , ,co za tym idzie sprzedawca nie musi płacić wam prowizji , oczywiście taniej mi sprzedaje niż wystawił na allegro 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@aneczka0604 rozpoczęłaś już dyskusję ze sprzedawcą oraz złożyłaś wniosek do programu Allegro Ochrona Kupujących, więc na ten moment poczekaj proszę cierpliwie na kolejne informacje od naszego zespołu. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

aneczka0604
#7 Wielbiciel

Witam, sprawa została rozwiązana przez zespół allegro. Dzięki nim odzyskałam swoje pieniądze za co jestem bardzo wdzięczna.

oznacz moderatorów