Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:83031778 do 3 dni roboczych od otrzymanego maila od allegro w mailu jest też informacja gdzie trafią pieniądze 🙂
Kupujący otrzyma zwrot pieniędzy:
To są nieaktualne informacje z Pomocy. Nie ma już limitu odnawialnego Od.nowa. Przy tradycyjnym wracają na rachunek, z którego wyszły, na przykład na rachunek poczty, albo operator pyta, na jaki rachunek przesłać.
@Client:83031778 Nie po zatwierdzeniu zwrotu, tylko po Twoim odstąpieniu od umowy, czyli od daty wysłania formularza zwrotu. Sprzedający powinien zwrócić wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni.
Sprzedajacy ma 14 dni na zwrot, jeżeli zwróci to otrzymasz maila od Allegro i po tym do 3 dni wrócą tam skąd wyszły, na twoje konto.
@LEW433 Nie, sprzedawca powinien zwróci wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni. Zacytować przepis? Pytam, bo sam nie zacytujesz.
A co oznacza "niezwłocznie, najpózniej w ciągu 14 dni" ? "niezwłocznie" wyklucza "14 dni". Mógłym prosić o wyjaśnienie od najmądrzejszego na AG. Bo wg słownika języka polskiego PWN oznacza to "który powinien nastąpić w jak najkrótszym czasie" Nie wiem czy 14 dni podpada pod tą definicję ?
@Ziolko39 Panie Ziółko, nie wszczynaj pan kolejnej awantury po zamknięciu wątku o perfumach, gdzieś pan usilnie chciał ją wszcząć, ale się panu nie udało. Zapytaj pan ustawodawcę, dlaczego w przepisie użył słów "niezwłocznie, najpóźniej w czasie 14 dni" i dlaczego to rozróżnił, a potem wklej pan tu odpowiedź. A teraz idź pan wąchać testery.
Grzecznie poprosiłem o odpowiedź, ale niekoniecznie od ciebie. "wszczynaj pan", "zapytaj pan", "wklej pan", "idź pan" jaka to część zdania i czy to język polski czy jakiś lokalny dialekt ? To ty piszesz o awanturze, nie wiem na jakiej podstawie. Czy to uczulenie na mój nick ? A a'propos wąchania to wolę jednak wąchać testery niż klej.
@Ziolko39 idź pan stąd, nie zaśmiecaj pan kolejnego wątku i nie truj pan czterech liter. pana czas się kończy.
Znowu straszysz ? Przecię gdybyś miał jakikolwiek powód to juz dawno byś doniósł komu trzeba. A tak zostają tylko próby zastraszania. "Nie ze mną te sztuczki Brunner"