Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Taz2008 Nie mamy informacji o nadaniu tej przesyłki. Czy kontaktowałeś się w tej sprawie ze sprzedawcą?
tak, dostałem taką odpowiedź
Witam,niestety tak działa kurier DHL ,mieli przyjechać po odbiór przesyłek od poniedziałku 😞 dziś powinien być złożyliśmy reklamację u allegro
@Taz2008 taak , sprzedawca napisał prawdę
konkurencyjną platformę na A też obsługuje DHL i nigdy nie miałem takich problemów
@Taz2008 bo to kwestia umowy i priorytetów, jak kurier ma lecieć do sprzedawcy po jedną paczkę za darmo to odpuszcza, szkoda kasy na paliwo i czasu tym bardziej że są podwykonawcami i na własnym rozliczeniu a dzień ma 24 h 😞
@mdrogeria gadałem dziś z kurierem DHL mają dość tej ilości paczek, wielu złożyło wypowiedzenia żeby na święta nie jeździć 🙂 pewnie allegro wymusiło tak niskie stawki za paczki że nie opłaca im się jeździć 😞
@kostas11 jeszcze echa po poprzedniej nie ucichły , a już mam z kolejną problem
@mdrogeria problemy to się dopiero nawarstwiają, a święta tuż tuż, współczuje sprzedającym na allegro 😞
A serwis zamiast rozwiązać problem, automatycznie będzie wykluczał paczki nie nadane w terminie, co za wsparcie 😄
@kostas11 a zauważyłeś co się dzieje z Inpost w ramach smart ? , węszę tu niezła drakę na grudzień
@mdrogeria a co się dzieje, nie mam smarta w ofertach i też mało kupuje tu ?
@kostas11 coraz więcej poślizgów ,czuję ,że P. Brzoska szykuje na styczeń cios z półobrotu ... dziwne bo nic się nie dzieje z przesyłkami ,,nie - allegrowymi ,, a wysyłam ich więcej
@mdrogeria gadam z kurierami, Ty pewnie też po tylu latach z wieloma mam nawet prywatny kontakt 🙂 to wiesz że wiele umów ma priorytety a inne nie, może to samo spotkało paczki Allegro, po co się zarzynać jak ich pomijają, lepiej zadbać o inne umowy jak prywatne sklepy itp. 😄
@kostas11 nie , analizując to co się dzieje uważam ,że chodzi o obniżenie skuteczności przesyłki w ramach smart , nowa platforma P. Brzoski będzie się opierać na AI czyli jednym z kluczowych parametrów wybieranych przez algorytmy będzie właśnie czas dostarczenia . To co będzie się działo w grudniu mocno zaboli allegro , a styczeń powali ich na kolana
@mdrogeria nie do końca, platforma ma wyszukiwać produkty ? a żeby zarabiać prowizję od sprzedaży, musi sklep czy portal dołączyć do tego i płacić prowizję, wątpię żeby allegro dołączyło z naszym asortymentem do platformy InPosta 🙂 więc czasy wysyłek na allegro nie będą miały tu znaczenia 🙂
@kostas11 właśnie czas dostarczenia będzie jednym z kluczowych parametrów ,klienci zwykle chcą na wczoraj .
Jest jeszcze druga opcja i to ma wyprowadzić cios w grudniu ...opóźniając dostarczenia w ramach allegro Inpost algorytm allegrowski będzie podstawiał łony jako szybsze do dostarczenia , to się zaczopuje , nic nie będzie tak działało na korzyść P. Brzoski jak wk...ni na allegro klienci i sprzedający .
mam smarta a musiałem dopłacić 15zł za dhl na adres bo zamawiam paczkę mamie która jest starszą osobą i ma 4,5 km do najbliższego paczkomatu
@Taz2008 smart nie gwarantuje wszystkich darmowych dostaw, musi to udostęniać sprzedawca i dopłacać do każdej paczki, więc wielu rezygnuje 😞
Moim zdaniem kurierzy zaczynają olewać paczki, które nie są bezpośrednio nadawane przez ich firmę tylko przez allegro.
Tak się kończy zabawa w firmę kurierską. Jak się chce być kurierem to się ma własnych kierowców i sieć logistyczną.