anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wniosek allegro protect a numer konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
andrewlee
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Złożyłem wniosek allegro protect w związku z tym, że sprzedający nie wysłał mi zakupionego towaru Allegro Protect [926640-1740508291]

We wniosku podałem konto na które mają być zwrócone pieniądze. ale allegro wysłało zwrot na konto z którego było pierwotnie zapłacone za towar. Podałem numer konta i oczekiwałem że na podane konto zostanie zwrócone a nie że allegro w tracie rozpatrywania wniosku samo sobie zmieni reguły. Proszę o zwrot na podane we wniosku konto bo to jest czystej wody wprowadzenie w błąd i oszustwo. Kodeks karny (286 k.k.)Oszustwo jest przestępstwem skutkowym. Jego skutkiem jest niekorzystne rozporządzenie mieniem własnym lub cudzym a Allegro mimo dyspozycji we wniosku o przelanie na wskazane konto samodzielnie rozporządziło kwotą i zmieniło zwrot na inne konto. Dodatkowo w Allegro Finance mam ustawione konto do zwrotów i z niego również nie skorzystaliście 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
az1rael
#21 Demiurg#

Ustawa jasno określa pieniądze wracają na to konto z którego zapłacono w taki sam sposób w jaki zapłacono i nie ma tu znamion oszustwa doucz się

oznacz moderatorów
andrewlee
#7 Wielbiciel#

Jak już mnie obrażasz to pacanie wskaż o jaką ustawę Ci chodzi. Jeżeli wypełniam wniosek i wyraźnie podaje co i jak ma być rozwiązane to ustawa ma tu tyle co Ty do gadania. Sprzedaż jest jedną umową, która ma swoje warunki, a to że następuje jej niedotrzymanie i wszystko co się po tym dzieje to jest drugie i ma swoje warunki. Tym bardziej, że w formularzu proszą o podanie numeru konta. Więc skończ innych pouczać a sam się doucz

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@andrewlee nie Masz racji , zapoznaj się dokładnie z zapisem w UK , konto , które podajesz we wniosku jest tylko kontem pomocniczym , to pojęcie również jest poruszone w UK.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@andrewlee zwrot w ramach pozytywnie rozpatrzonego wniosku Allegro Protect jest zawsze na rachunek podany we wniosku. W Twoim przypadku środki zostały zwrócone przez zwrot wpłaty, nie wniosek Allegro Protect, dlatego trafiły na rachunek, z którego opłacałeś zamówienie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT czyli autor wątku ma rację?

oznacz moderatorów