Dzień dobry,
niejednokrotnie zdarzyło się, że np. zadajesz pytanie sprzedawcy na temat swojej przesyłki (np. problemy z dostawą), sprzedawca odpowiada po chwili i już jesteś podekscytowany, że sprzedawca zajął stanowisko w dyskusji, a okazuje się, że to wiadomość zautomatyzowana.
Wyłączenie tych wiadomości dla sprzedających byłoby zbyt agresywne, więc proponuję dodać funkcję do Allegro wyłączającą powiadomienia o wiadomościach, które zostały wysłane automatycznie. Kto będzie chciał wyłączyć, to sobie wyłączy, a uniknie to złudnej nadziei, że sprzedawca tak szybko odpowiedział na nasz problem.
Z góry przepraszam, jeżeli wybrałem złe forum, ale nie wiem gdzie mógłbym to zaproponować oraz nigdy nie korzystałem z forum Allegro Gadane.
Pozdrawiam,
JF
"i już jesteś podekscytowany, że sprzedawca zajął stanowisko w dyskusji, a okazuje się, że to wiadomość zautomatyzowana - "
To działa jak kubeł zimnej wody i spełnia swoje zadanie, zwykle wystarcza 1 dzień aby problemy z dostawą w magiczny sposób same się wyjaśniły.
Niektórzy klienci podobno wierzą, że napis zielonym kolorem przy ofercie (dostawa jutro) to termin gwarantowany, udając że nie widzą informacji, iż termin ten jest tylko przewidywany, ci sami klienci, gdy paczki nie ma następnego dnia, otwierają złośliwie dyskusje/spór/kłótnie - zupełnie niepotrzebnie, sprzedawca nie ma czasu się cackać z roszczeniowym kupującym (często produkt za kilkanaście złotych) dla takich klientów są automaty.
Cześć @jakubfidzinski, swoje pomysły możesz zgłaszać na Gadane w tym miejscu 🙂