anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybrałam dostawe dpd a wysłano czymś innym

Hobbbit1234
#9 Pomysłodawca

Hej, kupiłam dzisiaj książke i wybrałam dpd pick up automat jednak pokazuje mi, że dostarcza allegro i numer sledzenia zaczyna sie od AD0… Kto to dostarczy? Czy nastąpiła jakaś pomyłka?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pewnie wybrałaś Allegro Delivery DPD. Nie wielu tu już zostało takich co kumają o co chodzi z wysyłkami, wliczając w to sprzedawców xD Także zbytnio się nie przejmuj, no chyba, że nastąpią problemy z transportem to sobie pobluzgasz jak połowa tego forum.... xD

Hobbbit1234
#9 Pomysłodawca

A o co chodzi w tym allegro delivery dpd? Możesz wyjaśnić bo pierwszy raz mam z tym do czynienia. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A wyjaśnieć się tego nie da. Masz AD DPD, AD Orlen, AD one box, AD DHL.  Żadnej etykiety z tego u przewożnika nie sprawdzisz, nie przekierujesz itp xD. Nawet sprzedawcy nieraz nadać nie umieją, bo tego box nie przyjmuje, tamtego żaba nie przyjmie, a jeszcze inne nadaje się tylko kurierem (który często zapomina podjeżdzać). Co bardziej doświadczeni starają się wybierać inposta i omijać to gdy tylko się da przynajmniej w opcji dla kupujących (nie idealnie ale zdecydowanie mniej problemów). W opcji dla sprzedajacych brak włączenia tego cyrku = brak smarta = połowa zamówień...

Hobbbit1234
#9 Pomysłodawca

czy wtedy dostaje sms z kodem do odbioru od allegro? w aplikacji dpd nie mam tej przesyłki 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W aplikacji DPD na pewno nie będzie. Szukaj w powiadomieniach w Allegro, w powiadomieniach z aplikacji Allegro też są. Na smsa nie licz. 

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Hobbbit1234 

Prawnie Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem. Oni jako przewoźnik, zlecają innemu przewoźnikowi, aby doręczył przesyłkę w ich imieniu. Dla takiego DPD jest to obca przesyłka.

oznacz moderatorów