anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego paczka tak długo wraca do sprzedającego ?

Client:101110449
#7 Wielbiciel

Zwróciłam paczkę do sprzedającego 18 grudnia i do dzisiaj czyli 7.01 jest cały czas w drodze. Dlaczego to tak długo trwa ? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:101110449 Proszę, podaj numer zamówienia, którego dotyczy zgłoszenie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

18055745665

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Client:101110449 rozumiem, że chodzi o przesyłkę o numerze 600000846560125024838014? Widzę, że ma ona status zwrotu do nadawcy, jednak nie mam informacji dlaczego. Poproszę InPost o wypowiedź w sprawie przesyłki. 😉

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova

@Client:101110449 otrzymałam informację, że pojawił się problem z adresem zwrotnym paczki. W takiej sytuacji najlepiej, aby odbiorca paczki skontaktował się bezpośrednio z InPost, aby potwierdzić adres doręczenia paczki. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Rozumiem. A co w przypadku jeśli odbiorca nie odpowiada mi na wiadomość aby skontaktował się z inPostem ? 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

IMG_3529.png

 jedyne co to znalazłam taki adres na stronie odbiorcy 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:101110449 

Zwrot do nadawcy bez przekazania do doręczenia. Może to oznaczać albo uszkodzenie w transporcie, albo przesyłkę niedoręczalną (np nieistniejący adres już na poziomie nazwy miejscowości lub ulicy).

Ważne. Jak kurier przyniesie ci przesyłkę i będą na niej jakiekolwiek ślady uszkodzenia, to spisuj protokół szkody lub przynajmniej oświadczenie, że przesyłka dotarła uszkodzona. Ważne, aby zrobić to przed pokwitowaniem odbioru (tam też warto dodać stosowną uwagę o uszkodzeniu przesyłki). Odbiór przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia, bez zastrzeżeń, jest tożsamy ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika (nie ma potem żadnych możliwości manewru, ustawa nie pozwala).

Na oświadczeniu o uszkodzeniu godzina jego spisania musi być wcześniejsza niż godzina odbioru (wystarczy minuta różnicy).

oznacz moderatorów

nat_not

@Client:101110449 Kiedy skontaktowałaś się ze sprzedawcą?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów