Zwróciłam paczkę do sprzedającego 18 grudnia i do dzisiaj czyli 7.01 jest cały czas w drodze. Dlaczego to tak długo trwa ?
@Client:101110449 Proszę, podaj numer zamówienia, którego dotyczy zgłoszenie.
18055745665
@Client:101110449 rozumiem, że chodzi o przesyłkę o numerze 600000846560125024838014? Widzę, że ma ona status zwrotu do nadawcy, jednak nie mam informacji dlaczego. Poproszę InPost o wypowiedź w sprawie przesyłki. 😉
@Client:101110449 otrzymałam informację, że pojawił się problem z adresem zwrotnym paczki. W takiej sytuacji najlepiej, aby odbiorca paczki skontaktował się bezpośrednio z InPost, aby potwierdzić adres doręczenia paczki.
Rozumiem. A co w przypadku jeśli odbiorca nie odpowiada mi na wiadomość aby skontaktował się z inPostem ?
jedyne co to znalazłam taki adres na stronie odbiorcy
Zwrot do nadawcy bez przekazania do doręczenia. Może to oznaczać albo uszkodzenie w transporcie, albo przesyłkę niedoręczalną (np nieistniejący adres już na poziomie nazwy miejscowości lub ulicy).
Ważne. Jak kurier przyniesie ci przesyłkę i będą na niej jakiekolwiek ślady uszkodzenia, to spisuj protokół szkody lub przynajmniej oświadczenie, że przesyłka dotarła uszkodzona. Ważne, aby zrobić to przed pokwitowaniem odbioru (tam też warto dodać stosowną uwagę o uszkodzeniu przesyłki). Odbiór przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia, bez zastrzeżeń, jest tożsamy ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika (nie ma potem żadnych możliwości manewru, ustawa nie pozwala).
Na oświadczeniu o uszkodzeniu godzina jego spisania musi być wcześniejsza niż godzina odbioru (wystarczy minuta różnicy).
@Client:101110449 Kiedy skontaktowałaś się ze sprzedawcą?