anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydrukowalam etykietę zwrotną towaru ale nie mogę go osobiście odesłac tylko Kurierem.

gosias619
#1 Nowicjusz#

Witam. Zgłosiłam zwrot zakupionego towaru i wydrukowałam etykietę zwrotną. Okazało się że sprzedawca nie posiada umowy na Kuriera a ja osobiście nie mogę dostarczc zwrotu na Pocztę Polską, ze względu na rozmiary i ciężąr przesyłki. Sprzedający zaproponował ze zamówi Kuriera DPD na co się zgodziłam. Zwrot odesłałam 22.01.2025r Teraz Sprzedający do mnie pisze że mam zgłosić zwrot na Allegro w przeciwnym wypadku nie zwróci mi pieniędzy za zakupiony towar.  Co mam zrobić dalej ??

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@gosias619 ale jak to. Przecież raz zgłosiłaś? Napisz, że zgłosiłaś podaj numer zwrotu i tyle. chyba, że wynikła jakaś pomyłka.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@gosias619 podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy zwrot. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@gosias619  sprzedającemu chodzi o to, abyś weszła tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione następnie kliknęła SZCZEGÓŁY ZAKUPU , a później  ZWRÓĆ ZAKUP , wówczas nie będzie się musiał użerać z Allegro o zwrot prowizji, no i w skarbówce będzie miał potwierdzenie, że tego nie sprzedał

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@KOGIEL_T tylko że gosias619  pisze "Zgłosiłam zwrot zakupionego towaru i wydrukowałam etykietę zwrotną." wygenerowało też zapewne darmową etykietę na PP

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:44052296  jeśli tak było, to nie wiem jak niby miała by zgłosić drugi zwrot🤔

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@KOGIEL_T no właśnie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T 2x razy tego samego nie zwrócisz, Zgłosiłam zwrot zakupionego towaru i wydrukowałam etykietę zwrotną

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@gosias619 Musisz skontaktować się z pomocą, pomogą Ci jak zakup był ze Smartem: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów