Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na aukcji - 27759c8f-c121-4a46-aa35-ebbb4c58b655
Wylicytowałem - jeszcze nie zapłaciłem - a tu rano wiadomość od sprzedającego:
"Może pan/i uznać licytację za niebyłą . Zgodnie z opisem ... powód - nie sprzedałem body , więc narazie 16-50 też nie będzie sprzedany"
Teraz ten sam obiektyw wystawiony Ponownie na licytację - b67ecd06-3df8-42e4-b63e-9467b666963c
ze zmienionym opisem
W mojej Aukcji Było napisane "Zastrzegam sobie prawo do zakończenia i ew. wycofania licytacji"
teraz jest dodane wyjaśnienie "Zastrzegam sobie prawo do zakończenia i ew. wycofania licytacji (np.gdy nie sprzeda się body , nie sprzedam również DA*16-50)"
Licytacja pokazuje mi że "Gratulujemy wygranej. Możesz teraz dokończyć zakup"
I Tak postępuje człowiek od 17 lat na Allegro
co można z tym zrobić
A jeśli zapłacę ?
Pozdrawiam
@rzuwigok jak zapłacisz to:
Zgłoś oferty do allegro. Pod każdą oferta masz przycisk Zgłoś naruszenie zasad
Dziękuję za te kilka słów
Zgłoś naruszenie zasad - dotyczy nieuleganie wystawianych _ zdefiniowanych przez Allegro przedmiotów , ni jak się dopasować z takim problemem
Kiepskie to :-((
Niesmak, hmm no tak i to duży, zwłaszcza że to miało być na wyjazd wakacyjny
@rzuwigok Nic z tym nie zrobisz > możesz zgłosić do Allegro, ale oni też nic nie zrobią > możesz zapłacić, ale jak sprzedający zwróci Ci pieniadze to Allegro też nie będzie interweniowało. Jedyne ci Ci zostanie to droga sądowa > tylko czy to się opłaca. Prawnie jak opłacisz, to zawarłeś umowę kupna sprzedazy, ale wyegzekwować ją możesz tylko w sądzie (zwłaszcza po zwrocie kasy). Sprzedający co najwyżej dostanie ostrzeżenie od Allegro > jest to to to samo co lekki klaps.
Dziękuję za te kilka słów,
Mam wrażenie że za mało kaski wpadło.
tylko po co wystawiać i drażnić kupujących. Teraz następni będą żyć nadzieją, Jak ich ostrzec
Kiedyś, dawno dawno temu.... na Allegro można było się skontaktować z każdym kupującym - no i zostało ulepszone - już nie można.
Eh
@rzuwigok Nie do końca, jeżeli sprzedajacy robi to nagminnie zgłoś go do Allegro, możesz także (co lepsze) dać sobie sposób z takim nieuczciwym sprzedającym.
Dziękuję za te kilka słów,
Zawsze to znak że ktoś czyta i chce po prostu pomóc, już wiadomo że kiepskie rokowania.
Możesz zapłacić i rozpocząć dyskusję.
Pytanie jest teraz inne bo mnie oświeciło :
Koleś nie chce żebym płacił - bo mówi że - " Może pan/i uznać licytację za niebyłą " nie jest formalnie anulowana, przez niego - bo ciągle mogę zapłacić.
Czyli to ja nie zapłaciłem i jestem nie w porządku w oczach Portalu nie dopełniłem formalności
;(
@rzuwigok Tak, formalnie to powinieneś zapłacić i uwazać się za właściciela przedmiotu.
Tylko że nawet gdy otworzysz dyskusję to sprzedający zadeklaruje chęć zwrotu zapłaty, więc Allegro uzna że problem jest rozwiązany.
Korzyść dla ciebie będzie taka, że będziesz niepotrzebnie tracił czas i nerwy. a nic więcej z tego nie wyniknie.
@rzuwigok Sprzedający nie może anulować licytacji po jej zakończeniu > w trakcie tak > a zapłacenie i otwarcie dyskusji nic Ci nie da bo sprzedający zwróci Ci wpłatę > napisze jakiś bzdurny powód > Allegro uzna, że jest ok. > nawet nie wystawisz negatywa bo to AL > zachowaj korespondencję > chociaż pewnie i tak jest na portalu > to jest AL > nic Ci nie grozi za niezapłacenie. Nie baw się w dyskusje bo szkoda czasu i nerwów.