anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wygrana aukcja, chcę zwrócić telefon.

Ludkka83
#1 Nowicjusz#

Witajcie proszę o wskazówki pierwszy raz kupiłam na aukcji telefon w opisie było napisane że nie wymaga renowacji przez co rozumiem że nie jest niesprawny telefon się nie włącza nie reaguje na nic w opisie również było napisane że stan techniczny nieznany Czy na podstawie tego opisu sprzedający może mi odmówić zwrotu pieniędzy nie jest to wysoka kwota  20 kilka złotych.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg#

A naładowana bateria?

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Za dwie dyszki to trudno się spodziewać czegoś spełni sprawnego . Sprzedający prywatny zwrotu przyjmować nie musi ale reklamacje możesz mu złożyć . 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Ludkka83

Możesz zgłosić reklamację na niezgodność z opisem, ale na 99% sprzedawca ją odrzuci. Kupując produkt, który ma podany stan techniczny "nieznany", kupuje się produkt, który może być niesprawny i się akceptuje ryzyko. 

oznacz moderatorów

Gordon_B_2009
#10 Popularyzator#

Ja bym poszedł nawet dalej. Moim zdaniem "Kupując produkt, który ma podany stan techniczny "nieznany", kupuje się produkt, który"... na 100% jest niesprawny.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Ludkka83 Renowacja = odświeżenie, odnowienie > to nie oznacza naprawy sprzętu tylko jego wygląd > "stan techniczny nieznany" czyli kupujesz na własne ryzyko > możesz reklamować, tylko z jakiego powodu? > na 99% sprzedający odrzuci reklamację

oznacz moderatorów