Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mianowicie jest tak. Pewien pan na allegro wystawił na licytacje allegro myszkę komputerową która warta jest ponad 100zł a obecnie jest licytowana za 4 złote, jeśli wygram licytacje za powiedzmy 6 zł to płace tylko 6zł + dostawa czy sprzedawca o coś sie jeszcze uprze? Troche to mnie niepokoi że wygram licytacje przebijając 6zł za myszkę która jest warta ponad 100 i że sprzedający będzie chciał ode mnie wyciągnąc kase.
@Client:92235682 poczekaj na koniec bo może być powyżej 100 większość licytuje w ostatniej minucie 🙂 o ile wyśle za 4 zł to nic więcej nie zapłacisz 🙂 wysyłka i to co wylicytujesz. Ale też może olać i nie wysłać bo stwierdzi że za niska kwota, wtedy pozostanie Ci sąd bo inaczej nie zmusisz go do wysyłki 😞
tylko obecnie licytują chyba 3 osoby a do konca zostało bodzajże 2 czy 3 dni. Więc nie wygląda na to by ktoś sie interesował
To szmat czasu jak na licytację, a na jakim Allegro jest ona bo trochę są inne reguły.
na zwykłym, nie lokalnie
@Client:92235682 Nie ma znaczenia na którym Allegro, wygrywasz licytację, płacisz i sprzedawca ma obowiązek wysłać towar.
@Client:92235682 Obowiązek ma, ale życie jest nie tylko czarno-biale, pójdziesz do sądu dla 4 zł?
@Client:92235682 Nie przejmuj się tym, za ile wylicytujesz, za tyle sprzedawca ma obowiązek Ci towar wysłać.
@kostas11 A na jakiej podstawie sprzedawca może "olać"?? Olać kupującego, olać regulamin, olać przepisy??
@xyz96 przeczytaj do końca co napisałem, nikogo nie zmusisz do wysyłki chyba że sądownie 🙂 Mało tu było że nie mieli towaru albo za tanio poszedł i nie wysyłali i co regulamin czy przepisy ich zmusiły 😞
W licytacji płacisz tyle, za ile ją wygrasz + koszt wysyłki. Sprzedawca nie może niczego doliczać, to prawnie zawarta umowa. Allegro to nie zabawa. Jeśli będzie problem, możesz zgłosić sprzedawcę do Allegro lub nawet domagać się wydania rzeczy sądownie.
@Client:92235682 Jako sprzedawca który sprzedaje tylko w licytacjach mogę z doświadczenia śmiało powiedzieć że wspomniane 2-3 dni do końca licytacji to tak jakby się jeszcze nie zaczęła .Wystawiam droższe przedmioty które cały czas stoją z ceną kilku złoty a są wartości kilkaset i dopiero w ostatnich minutach i sekundach to się rozstrzyga .Wielu kupujących ustawia "snajpera" na daną kwotę i i na sekundy przed zakończeniem .
@mwmonety Zapewne pierwsza jego licytacja.
@LEW433 Całkiem możliwe strach przed wygraniem czegoś za grosze też może przerażać.