Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Opis sytuacji:
Po wpisaniu wyszukiwanego produktu i wybraniu sortowanie wg. ceny pojawiają się wyniki, które są ułożone nie wg. ceny. Wpisałem hasło "Wenecja biografia", i na stronie drugiej wyników wyszukiwania po cenach już powyżej 50 zł, nagle pojawiają się znacznie tańsze książki.
Czy ktoś zna uzasadnienie takiego stanu rzeczy?
@witkun Bo Allegro wie lepiej od Ciebie czego szukasz. Wpisz "Wenecja biografia" i będziesz miał tylko prawidłowe wyniki 🙂
@witkun Zwróć uwagę, że masz tam oferty sponsorowane, promowane i zwykłe. Pierwszeństwo mają te promowane i sponsorowane nawet wtedy, gdy cena jest niższa lub wyższa. Na przykład gdy wybierzesz sortowanie według najniższej ceny, mogą się pojawić na pierwszych miejscach oferty sponsorowane z dużo wyższą ceną od ofert zwykłych, które znajdują się niżej .
Dzięki za odpowiedzi. Tak, jestem tego świadomy. Ale z tego co pamiętam, to był wyraźny podział na wyniki sponsorowane/promowane i zwykłe. Dzięki czemu było wiadomo, że warto szukać dalej tanich ofert. Brak takiej informacji powoduje, że wydaje się, że już nie ma tańszych ofert.
@xyz96 - niekoniecznie tak jest.
Np. z mojej działki:
Wpisz frazę: "silnik odkurzacza zelmer"
cena: od 100 zł
sortowanie: cena od najniższej
I co się wyświetla? (przynajmniej w chwili piania postu i dzień wcześniej).
To nie są aukcje ani promowane, ani sponsorowane.
To jest manipulowanie wynikami wyszukiwania.
Na początku są aukcje większych sprzedających, nawet bez ofert, chociaż droższe.
Moje (tańsze) - są dopiero na drugiej stronie.
To jest oszukiwanie i kupujących i sprzedających.