anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysłane zamówienie po anulacji

MAMY ROZWIĄZANIE!
grafitowy_2010
#2 Obserwator#

W piątek rano zamówiłam przedmiot, który potrzebowałam dostać jak najszybciej. W momencie kiedy zauważyłam, ze w poniedziałek rano status przesyłki jest widoczny nadal jako „zakup opłacony” anulowałam zamówienie. Po 13:00 dostałam powiadomienie od InPostu, ze paczka została wysłana. Sprzedający twierdzi, że po 7:00 wystawił list przewozowy i że jak nie chce przesyłki to mam jej nie odbierać ale poniosę koszty wysyłki. Ja anulowałam zamówienie po 8:00 gdy status nadal był jako zakup opłacony. Na stronie InPostu pokazuje mi, że paczka jest w przygotowaniu po 9:00 a po 13:00 została wysłana. Czy jest to możliwe, ze sprzedający zrobił list przewozowy ale u mnie status wysyłki widniał jako zakup opłacony? Czy faktycznie muszę ponieść koszty wysyłki? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
LEW433
#21 Demiurg#

Status się zmienia jak kurier paczkę przejmie, ale co Ciebie obchodzi ty działasz na podstawie tego co masz w systemie, nie odbieraj przesyłki bo mogą być problemy.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Zwrot inpostem jest za darmo. Ustawa mówi, że przy anulowaniu ma Ci również zwrócić za najtańszą przesyłkę udostępnioną w ofercie (darmowa się nie liczy). Jakby coś dyskusja i wezwij Allegro. Swoją drogą dobrze jest przy takiej anulacji jeszcze dodatkowo wiadomość napisać. W systemie to wcale nie jest takie widoczne. Jak miał etykietę wydrukowana wcześniej to mógł zwyczajnie nie zauważyć, a już szczególnie w poniedziałek rano kiedy trzeba po całym weekendzie zapakować.  Inną sprawą jest to, że zgodnie z przepisami za przesyłkę zwrócić musi. 

oznacz moderatorów
grafitowy_2010
#2 Obserwator#

Właśnie dyskusję otwarłam i sprzedający pisał żebym nie odbierała to gdy do niego wróci przesyłka zwróci za produkt a o wysyłce nic dlatego napisałam tu bo już się pogubiłam czy faktycznie może tak zrobić. Na szczęście sprzedający napisał przed chwilą, że gdy produkt wróci pokryje także koszty wysyłki

oznacz moderatorów