Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam fabrycznie wadliwe produkty, w dwóch zakupionych sztukach, napisałam opinie negatywną " Zakupione klimatyzatory przeciekają, co uniemożliwia użytkowanie, są nieużyteczne."
Niestety Allegro nie akceptuje negatywnych opinii, nie można ostrzec innego konsumenta. Allegro powinno chronić kupującego ujawniając zły produkt.
o sprzedającym wystawiłam pozytywny komentarz, gdyż nie jest producentem, a serwis był doskonały. Opinia o produkcie nie jest opinią o sprzedawcy, a allegro tego nie rozróżnia. Nie jest obiektywny.
W jaki sposób uniemożliwiono Ci wystawienie oceny produktu? Wystawiłaś i usunięto, czy nie dało się wystawić?
Na drugi raz wystawiaj za coś takiego ocenę sprzedawcy - nie jest producentem, ale zgodnie z prawem to on odpowiada względem kupującego za sprzedawany towar.
@xyz96 Zagalopowałeś się Waćpan!!!! Przeczytałeś co autorka napisała? ..."o sprzedającym wystawiłam pozytywny komentarz, gdyż nie jest producentem, a serwis był doskonały." Za co, do licha, ma karać sprzedawcę???!!
@WREDZIA-W1 Za sprzedaż "nieużytecznych, przeciekających klimatyzatorów".
Rozumiem że kupując od osoby prywatnej produkt który Cie nie zadowoli to też negatywa wstawiasz 🤣
Znajdź gdzieś w sobie namiastkę człowieczeństwa i przestań być prawnym robotem wklepującym regułki prawne i robienie dyskusji o wszystko, gdybyś myślał o drugiej stronie tj. sprzedawcach do których odsyłasz większość klientów z forum do założenia dyskusji o byle co, to byś wiedział i może zauważył że oni też są ludźmi, w większości to są uczciwi sprzedawcy, którzy czasami jak ludzie popełniają błąd typu. opóźnienie dostawy/wysyłki, brak zwrotu wpłaty z zapomnienia itp.
Chillout
@Adekpol, haha 😄 oczekujesz niemożliwego 😄 całe AG może mu to wypominać,
a on i tak będzie robił swoje, inaczej wyraźnie nie potrafi niż w ten sposób 🙂
Gdyby to było forum TYLKO dla kupujących, to bym mógł zrozumieć, ale nie jest 🙂
Za ten wpis zaraz dostaniesz 47 wpunktów od allegrowych „biznesmenów”, a zwłaszcza od jednego znanego forumowego przygłupa. Ja wiem, że boicie się dyskusji, bo to bardzo skuteczna metoda rozwiązywania problemów transakcyjnych. Uczciwi sprzedawcy nie mają się czego obawiać, a jeśli nawet otworzy się im dyskusję, to oni błyskawicznie rozwiązują problem.
Jestem przygłupem, przyznaję 😄 a nawet clownem 🤡 😂
Nikt się nie boi dyskusji, sam do nich namawiam, zamiast od razu oceniać 🙂
Tu chodzi jedynie o twoje zachowanie, nie potrafisz wyluzować, tyle 🙂
@magdalenab8, poczekaj dzień-dwa, czasem ocena produktu pojawia się dopiero po czasie,
nie wiem czemu tak jest 😮 sprzedawca super, a produkt też by się przydało ocenić nieraz 🙂
sprzedawca nie jest producentem, więc bardzo dobrze zrobiłaś,
oceniłaś go nie przez pryzmat produktu 🙂
krytyka produktu, nastąpiła po wystawieniu oceny doskonałej sprzedającemu.
a uprzedzenie sprzedajacego o wadliwości sprzedawanego przez niego produktu , chroni go przed problemami, bo inny kupujący może nie rozumieć, że to sprzedawca, a nie producent.
@magdalenab8 To Ty nie rozumiesz, że za towar odpowiada sprzedawca. Gdyby wszyscy oceniali przedmioty poza oceną sprzedającego, to sprzedawcy tandety mieliby same pochlebne oceny i kupujący nie byliby ostrzegani przed zakupem bubli. Na szczęście mało kto myśli tak jak Ty i w komentarzach zazwyczaj znajdują się oceny wadliwych towarów.
@xyz96 uważam że jesteś w błędzie, sprzedawca nie może odpowiadać całkowicie za wadliwy towar tylko producent. Gdyby sprzedawca sprawdzał każdy produkt ( pod kątem sprawności mechanicznej) to ja mam prawo uważać że produkt jest używany!
@White_Dove_ Owszem, względem kupującego odpowiada całkowicie.
Art. 556 i 5561 Kc.
całkowicie znaczy, że odpowiada za wygląd przedmiotu i moc silnika,
noo nie, odpowiada w stopniu serwisowo-gwarancyjnym jedynie 🙂
@xyz96 Zdaje się, że nasz sprzedawca zachował się jak należy.
rękojmia się kłania . ty odpowiadasz i dochodzisz się z producentem . Klient ma otrzymać towar pelnowartościowy
@xyz96 Wybacz, ale ocena czy coś jest bublem, czy nim nie jest, nigdy nie będzie obiektywna. Dla jednego Toyota Rav4 będzie wymarzonym autem, a dla innego koszmarnym nieporozumieniem.
@WREDZIA-W1 Nie musi być obiektywna, zgodnie z regulaminem oceny są subiektywne 🙂
@xyz96 Tak, wg regulaminu subiektywna, czyli nic niewarta 🙂