anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyllka towaru

bodzio_paula1
#8 Zapaleniec#

Cześć. Moja narzeczona chciała mi zakupić prezent. We wtorek 06.02.24 zamówiła kamerę do samochodu. W dostawie było napisane że jeżeli weźmie kurier fedex i zamówi do 20.45 to towar będzie u niej następnego dnia. Mamy czwartek wieczorem a sprzedający nie wprowadził nawet numeru przesyłki. Z racji tego że chciała żeby to przyszło jak najszybciej zdecydowała się właśnie na fedex gdzie sam koszt przesyłki to 149zl. Wiem wiem, kto normalny decyduje się na tak drogą wysyłkę, przyznaje że sam się wściekłem bo zazwyczaj korzystam tylko ze Smarta. No i mamy zaraz piątek, 149zl za szybką dostawę na drugi dzień poszlo a tu ani towaru wysłanego ani numeru paczki. Powiedzcie mi proszę co można w tej sytuacji zrobić. Czujemy sie oszukani.

Co robić? Zgłaszać sprawę do prawnika od razu i się sądzić czy są jakieś inne rozwiązania? 

Screenshot_20240208-224109_Allegro.jpg

Co robić? Zgłaszać do prawnika i się sądzić od razu czy są jakieś inne rozwiązania?

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

bodzio_paula1
#8 Zapaleniec#

To nie chodzi o koszt przesyłki. Powtarzam że to że był tak wysoki okej, ale żeby paczka dotarła w tyn czasie jaki był deklarowany. Pracuje w branży gdzie mam styczność z przesyłkami tzw. Express zarówno drogą lądowa jak i powietrzną i uwierz mi tam koszta wysyłki za takie expressy są nieporównywalne. Tylko że te wysyłki idą z reguły zgodnie z tym co jest deklarowane ponieważ kary za spóźnienia idą w tysiącach euro. I o to mi właśnie chodzi. Żeby ta paczka dotarła w środę czyli zgodnie z tym co zadeklarował sprzedający to słowem bym się nie odezwał nawet

Czyli zostaje udać się do adwokata i zasięgnąć porady prawniczej jak to rozwiązać 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Rozrzutna narzeczona 😉 Dobrze, że nie przyszło, bo ta kamerka to prawdopodobnie badziewie (jakość nagrań będzie kiepska) i zamiast płacić 139+149 za szajs, lepiej kupić dobrą kamerkę za 250 zł. Zrobiłbym odstąpienie od umowy, zanim sprzedający ją nada.
Możliwe, że sprzedający się pomylił z tą kwotą wysyłki i miało być 14,90.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@vonNogay Na moje to specjalnie ma ustawione 149 zł z dopiskiem 'kup do 20:45...' dla pozycjonowania. Pewnie chłop w szoku, że ktoś to wybrał i tyle zapłacił za wysyłkę i nie wie co ma zrobić 😁

@bodzio_paula1 Za +- 300 zł dostaniesz dobrą jakościowo kamerkę - to tutaj to dziadostwo straszne.

oznacz moderatorów