Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak to jest drodzy Moderatorzy, że od wprowadzenia zmian w wyszukiwarce Allegro tak trudno jest znaleźć najtańszą ofertę danego przedmiotu?
Moze coś źle robię, to poprawcie mnie i wskażcie wlaściwą ścieźkę.
np. wyszukiwarka Allegro zwraca mi w wynikach wyszukiwania aukcje, gdzie najniższa oferta to 17,99 zł, natomiast Google zwraca mi kilka aktywnych ofert z Allegro, na których cena wynosi 12,90 zł.
Te oferty sa normalnie dostępne na Allegro, ale wyszukiwarka Allegro za żadnym razem ich nie wyszukuje.
Dlaczego?
@dargor W wynikach wyszukiwania na Allegro widzisz obecnie listę produktów, czyli same top oferty. Musisz kliknąć w przycisk "Porównaj X ofert", żeby przejść do listy ofert z danym produktem. Na tej liście możesz znaleźć tańcze i droższe przedmioty.
Niestety tam tez nie znajduje.
@dargor Podaj mi numer oferty, którą chcesz znaleźć i link do wyników wyszukiwania.
Żeby była jasność, to napisałem post, aby wskazać, że nowa wyszukiwarka słabo działa.
To, że od jakiegos czasu nie korzystam już z wyszukiwarki Allegro, ale szukam produktów wyłącznie przez wyszukiwarkę Google ma niebywały plus, bo często dzięki temu znajduję produkty dużo taniej, niż oferowane sa na Allegro. Dziwi mnie tylko, że tak popsuliście to, do czego byłem wcześniej przyzwyczajony, a w zasadzie ufałem Allegro, że znajdę w jego ofercie coś w naprawde dobrej cenie. Teraz, korzystając z wyszukiwania w Google, które indeksuje m.in. oferty Allegro, mam pełen obraz rynku i sam decyduję gdzie najbardziej opłaca się kupić. Allegro niestety przestało byc juz pierwszym wyborem, bo ceny na nim nie są najlepsze na rynku.
Bo kiedyś właścicielom zależało. Od kiedy Allegro weszło na giełdę jest masakra. Zarząd we Włoszech. Dział wdrażania nowych pomysłów szaleje, bo wiadomo każdy wdrożony pomysł to jakiś dodatek do wypłaty. Ale nie ma tu nikogo kto by realnie dbał o zadowolenie użytkowników. Każda nowa opcja jest z błędami. Nikt ich nie naprawia. W razie czego każą "sprzedającemu się dogadać". Nawet gdy błąd był ewidentny z ich strony np gdy klient wystawi negatywa, bo allegro one dostarczył paczkę po 10 dniach, dogadywać ma się sprzedawca, który zawinił tylko tym, że chce smarta udostępniać... Portal zamiast ułatwiać zakupy to je coraz bardziej utrudnia. A opłaty co chwilę rosną. Obecnie suma opłat bez promowania dla sprzedawców smart to ze 30%, dla promujących dużo więcej i to od OBROTU. Do tego dochodzi odpowiedzialność za uszkodzone, zgubione oraz używane zwroty. Te straty przeważnie są wliczane w cenę, bo jak klient pochodzi w czymś 28 dni i odeśle to ewentualnego negatywa Allegro sprzedawcy nie usunie...
Wszyscy za to płacą. Nie ma prawa tu być tanio gdy uczciwi kupujący płacą za zakupy wszelkich "spryciarzy".